“Više od cigle i maltera”: Prodaje se kuća Tonija Soprana

0
Foto: Profimedia

Porodična kuća mafijaškog bosa Tonija Soprana nudi se na tržištu nekretnina 20 godina nakon što je prvi put emitovana mnogima omiljena televizijska serija.

Peti i Viktor Rekja nude na prodaju svoju kuću u državi Nju Džerzi za 3,4 miliona dolara, prenosi Njujork tajms.

Na internet stranici “Zillow” koja procenjuje vrednost nekretnina, kuća je procenjena na 1,53 miliona dolara, ali njezini vlasnici smatraju da će holivudska slava njihove imovine povećati potražnju, a i cenu nekretnine.

Gospodin Rekja kaže da vrednost kuće prevazilazi vrednost cigle i maltera.

“Te stvari se mogu kvantifikovati”, kaže. “Ali mislim da ne možete da kvantifikujete suštinsku vrednost ovog doma”, rekao je.

Kuća ima 5.600 kvadratnih metara. Čine je četiri spavaće sobe i četiri kupatila.

Seriju “Sopranovi” voleli su i kritičari i publika, a snimljeno je šest sezona koje su emitovane između 1999. i 2007. godine.

Donela je slavu američkoj produkcijskoj kući HBO.

Obožavatelji porodice Soprano iz Nju Džerzi i glave porodice, koju je igrao pokojni Džejm Gandolfini, sada imaju priliku da kupe kuću u kojoj su se odigrale brojne scene.

Po pisanju Njujork tajmsa, glumačka ekipa tamo je snimila između 30 i 50 scena iz serije, uključujući i one iz pilot epizode. Ostatak snimanja odvijao se u replici studija.

Dom porodice Soprano postao je neslužbena turistička atrakcija, a Facebook stranica kuće ima više od hiljadu poseta i dobija na hiljade lajkova.

Ponude vlasnicima zainteresovani kupci mogu dati do 21. juna.