Više od 90.000 potrošača u Srbiji bez struje

1
(BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

(Beta) – Načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije Živko Babović rekao je danas da više od 90.000 potrošača u Srbiji nema struju.

Babović je za Radio-televiziju Srbije rekao da je najteža situacija u Zlatiborskom okrugu, Mačvanskom i Kolubarskom okrugu gde ima ozbiljnih problema sa elektrosnabdevanjem.

Prema njegovim rečima, u odnosu na ranije situacije, kada je veliki broj jedinica lokalne samouprave proglašavao vanrednu situaciju, sada je to učinila samo Ivanjica.

“Bolje smo se snašli nego prethodnih godina. Sektor za vanredne situacije je 8. oktobra započeo aktivnosti za pripremu zimske sezone, okupili smo resorna ministarstava, imali smo kooridnacioni sastanak na kome smo se dogovorili kako ćemo da radimo”, rekao je Babović.

1 KOMENTAR

  1. Elektrodistribucija u Srbiji je u katastrofalnom stanju, Dok dele ogromne plate i troše još uvek po selima imamo drvene bandere stare 50-60 godina, sela na Radan planini su više bez struje nego sa strujom, a pitom i siromašan narod ćuti i trpi.

Comments are closed.