Univerzitet u Beogradu i kompanija Mozzart pokrenuli su startap akcelerator Univerzum koji će kroz mentorski program pomoći preduzetnicima u realizaciji njihovih inovativnih ideja u svim fazama razvoja. Prijave za ovaj program traju do 17. novembra, a mogu se vršiti putem sajta univerzum.info.

U okviru ovog projekta više od 50 domaćih i stranih stručnjaka biće predavači i mentori najbiljim startapovima. Jedan od mentora je Milos Došen direktor Global Entrepreneurship Network (GEN) Srbija.
On objašnjava da uSrbiji i dalje nema dovoljno inicijativa koje na konkretan način – finansijski i ekspertski podržavaju razvoj startapa, tako da je uspostavljanje inicijativa poput Univerzuma ključ daljeg i ubrzanog razvoja startap zajednice.

„Odlično je da se Univerzum pojavio jer će pružiti podršku mnogim startapima, ali i zato što predstavlja sjajan primer partnerstva izmedju privatnog sektora i univerziteta, a upravo su se takva partnerstva pokazala kao veoma uspešna u brojnim vodećim startap ekosistemima u svetu“, kaže Došen.

Foto promo

Naš sagovornik ističe da domaća startap zajednica pokazuje ozbiljnu vitalnost i značajan potencijal za rast, posebno u oblastima koje su i prepoznate kao vodeće – gaming, blockchain, big data, i IoT rešenjima za pametne gradove i agroindustriju. On dodaje da je najbitniji faktor uspeha startapa odlučan tim.

„Energija koju sa sobom nosi tim, multidisciplinarnost tima, odlučnost u realizaciji postavljanih ciljeva i biznis planova su elementi koji presuđuju u vezi sa poslovnim uspehom, pronalaženjem investitora i poslovnih partnera. Ljudi su primarno naviknuti na sopstvenu zonu komfora, međutim, startap preduzetnici – osnivači i članovi tima – se praktično uvek nalaze u zoni ne-komfora, tako da je bitno biti spreman upravljati sopstvenim osećanjima i ponašanjima u dužem periodu u kome je neizvesnost jedina konstanta. Validacija, tj empirijska provera da li proizvod ili usluga zaista odgovaraju potrebama klijenata je ključ uspeha posebno u ranim fazama razvoja poslovne ideje“, zaključuje Došen.

MOZZART ODVOJIO FOND OD 25000 EVRA

Timovi sa najboljim startap idejama u okviru Univerzuma imaće priliiku i da besplatno koriste coworking prostor u centru Beograd, ali i dobiju investiciju! Kompanija Mozzart je za ovaj startap akcelerator odvojila fond od 25.000 evra.

Sve informacije o projektu možete naći na univerzum.info.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.