Kompanija MK Group osvojila je i ove godine više od pedeset nagrada na Novosadskom sajmu poljoprivrede, najznačajnijem agrobiznis događaju u centralnoj i jugoistočnoj Evropi. Rekordni broj priznanja za poslovne uspehe, zlatne i srebrne medalje za kvalitet proizvoda koje su osvojile Agroglobe, Flora, Sunoko i Carnex, Žito Bačka, kompanije članice MK Group, još jedna je potvrda liderske pozicija MK Group.

 „Naš sistem funkcioniše kao živ organizam. Inovacije i ulaganja u razvoj agrara automatski za sobom povlače unapređenje kvaliteta proizvoda prehrambeno-prerađivačkog sektora. Dokaz uspešnosti ovakve poslovne strategije je impozantan broj nagrada koje su sa sajma poljoprivrede ponele kompanije članice MK Group,“ rekao je Božidar Kostić, direktor kompanije Agroglobe i dodao „Niz uspešnih godina poslovanja smo i na ovogodišnjem Poljoprivrednom sajmu ovenčali nagradom za najvećeg izvoznika u Srbiji. Odlični izvozni rezultati su potvrda naše poslovne strategije koja je podjednako fokusirana kako na izvoz sirovina tako i gotovih proizvoda.“

Sezonu nagrada na ovogodišnjem sajmu, otvorila je Flora koja posluje u okviru PIK Bečej, članica MK Group, sa osvojenim prvim mestom u kategoriji: Smrznuti proizvodi. Inovativno i zbog specifičnog dizajna ekofriendly pakovanje Sunoko šećera od 750gr donelo je ovoj kompaniji veliku zlatnu medalju u kategoriji: Proizvodi na bazi žita, brašna i šećera. Članice MK Group, zajedno izvoze više od 500.000 tona i ujedno, čine najvećeg izvoznika ovih sirovina u Srbiji, zbog čega je kompanija Agroglobe kao izvozni šampion u sistemu, ponela i titulu najvećeg izvoznika u Srbiji.

Na 86. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, značajan broj nagrada je otišao u ruke još jedne kompanije koja posluje u okviru MK Group. Osvajanjem Velikog šampionskog pehara za kvalitet i širok asortiman proizvoda, 6 šampionskih titula za grupe proizvoda i više od 40 zlatnih i srebrnih medalja, Carnex je još jednom potvrdio svoju lidersku poziciju na tržištu proizvoda od mesa.

“Nagrade na jednoj od najznačajnijih manifestacija ovog tipa u regionu, kakav je Novosadski sajam, još jedna su potvrda da je Carnex omiljeni brend potrošača i već šest decenija sinonim pouzdanosti, kvaliteta i tradicije.” – izjavila je Tamara Penjić, izvršna direktorka Industrije mesa Carnex.

MK Group je obeležila 35 godina od osnivanja, Agroglobe posluje već punih 15 godina, a PIK Bečej proslavlja 60ti rođendan. Dugovečnost na tržištu koje se menja neverovatnim brzinama, uz nagrade relevantnih institucija i događaja potvrđuju kvalitet i inovativnost MK Group sistema.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.