Više od 1.000 zaraženih u domovima za stara lica: Koronavirus ponovo ušao u niški Gerontološki centar

0
Foto: Profimedia/Ilustracija

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih zaraženo je 669 korisnika i 398 zaposlenih, saopšteno je iz Ministarstva rada.

Ukupno je izlečeno 1.260 korisnika i 520 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite, prenosi RTS.

Dom za smeštaj odraslih i starijih “Doživeti stotu”, Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih “Stara pruga”, Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih “Radost” u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih. Ministarstvo je donelo rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih “Nada”, u Beogradu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, dodaje se u saopštenju.

Koronavirus ponovo ušao u niški Gerontološki centar 

(Beta) – U Gerontološkom centru u Nišu koronavirus registrovan je kod jedne korisnice te ustanove, saopšteno je danas.

Prema podacima iz evidencije Ministarstva za rad u Gerontološkom centru, koronavirus je otkriven u subotu kod jedne korisnice i ona je smeštena u Klinički centar u Nišu.

Kako je navedeno iz Ministarstva, nije oboleo nijedan zaposleni u toj ustanovi.

U Gerontološkom centru u Nišu u prvom talasu epidemije bilo je zaraženo 135 korisnika i četvoro zaposlenih, a preminuo je 51 korisnik.

Na spisku ustanova socijalne zaštite u kojima je registrovan koronavirus nalaze se i Zavod za vaspitanje omladine Niš, Centar za porodični smeštaj i usvojenje i Dom za smeštaj starih i doraslih lica “Čegarska dolina”.

(RTS, Beta)

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500