Visa organizuje online debatu na temu ženskog preduzetništva u Srbiji

  0

  U okviru inicijative „She’s Next“ kompanija Visa organizuje online debatu o ženskom preduzetništvu u Srbiji, koju možete pogledati na Blic YouTube kanalu u utorak, 29. septembra od 20h. Tokom debate prvi put biće predstavljeni rezultati istraživanja kompanije Visa o poziciji žena preduzetnica.

  Događaj će okupiti stručnjake koji će razgovarati o položaju žena preduzetnica na tržištu, a uspešne preduzetnice će sa gledaocima podeliti primere dobre prakse, iskustva i savete. U debati će učestvovati Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo u Privrednoj komori Srbije, Sandra Lazarević, direktorka Sektora za PR i marketing komunikacije u Banca Intesa, Valentina Čolić Mihajlović iz Asocijacije za afirmaciju potencijala žena (AFA), kao i Jovana Antić, osnivač kompanija Koozmetik and MALO kids i Ksenija Perčić iz kompanije Suncokret.

  Kompanija Visa je u saradnji sa Asocijacijom za afirmaciju potencijala žena (AFA) pokrenula inicijativu „She’s Next,“ sa ciljem promocije i pružanja podrške malim preduzećima u vlasništvu žena. Tokom programa organizovano je šest webinara za žene preduzetnice, a učesnici su od eminentnih stručnjaka saznali relevantne informacije i dobili priliku da prošire svoje znanje u oblastima ključnim za upravljanje poslovanjem.

  Kako bi stekli bolje razumevanje potreba žena vlasnica preduzeća iz Srbije, kompanija Visa i Ipsos Strategic Marketing sproveli su “Istraživanje o poziciji žena preduzetnica i procesima donošenja odluka o pokretanju sopstvenog biznisa.“ Rezultati istraživanja pokazuju situaciju na tržištu, profil žena preduzetnica, izazove sa kojima se suočavaju, kao i motive za pokretanje poslovanja.

  „Kompanija Visa prepoznaje značaj koji mala i srednja preduzeća imaju u razvoju nacionalnih ekonomija i nastoji da podrži njihov rast i uspeh na svim tržištima. Mala i srednja preduzeća u vlasništvu žena širom sveta neprekidno rastu i želimo da obezbedimo da preduzetnici, usmeravajući ovde posebnu pažnju na žene preduzetnice, imaju na raspolaganju prave alate za razvoj i upravljanje poslovanjem. Veoma nam je drago da će rezultati istraživanja o ženama preduzetnicama biti predstavljeni javnosti na online debati „She’s Next“, pružajući važne uvide koji mogu doprineti daljem razvoju ovog sektora,“ rekao je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu.