Vilu u Krunskoj, nekadašnje sedište DS, kupio suvlasnik TDI radija

0
Foto Street View Google Maps

Miloš Krdžić, suvlasnik TDI radija i bivši vlasnik Studija B kupio je nekadašnje sedište Demokratske stranke, vilu u Krunskoj koja je pre toga restitucijom vraćena naslednicima starih vlasnika, piše CINS.

Iako na prvi pogled napuštena, ova zgrada zvanično je sedište jedne od Krdžićevih firmi Central Hill. Ta kompanija osnovana je u martu 2018. godine, a bavi se izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada.

Miloš Krdžić je potvrdio za Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) da je vila sada u njegovim rukama.

Krdžić je kazao da ju je kupio kao investiciju i da još uvek ne zna čemu će ovaj objekat u Krunskoj služiti.

“Nemam još nikakvih planova. Mora da se vidi po urbanizmu šta će biti, da se renovira, rekonstruiše, da se izgradi nova ili kako već. Ne zavisi od mene nego od plana urbanizma”, dodao je on.

Na pitanje CINS-a kako je došao na ideju da kupi upravo ovu vilu Krdžić je kazao da je njena prodaja bila oglašena.

“To je potpuno normalan objekat na Vračaru koji ima vrednost zato što se baš nalazi na toj lokaciji”, istakao je.

Iako novi vlasnik nije želeo da otkrije koliko je vilu platio, neka okvirna vrednost se može videti u osnivačkom aktu firme Central Hill. Naime, u tom dokumentu je navedeno da je Krdžić kao nenovčani kapital firme uneo poslovnu zgrada u Krunskoj 69 i zemljište u vrednosti od oko 177,9 miliona dinara.

Miloš Krdžić inače zajedno sa suprugom Ružicom poseduje preduzeće za medije i komunikacije Maxim Media Plus i u njihovom vlasništvu su brojne radio stanice, poput TDI, HIT FM, Jat i radija Karolina.