Vilu Smitu zabranjeno da prisustvuje dodeli Oskara u narednih 10 godina

1
AP Photo/Chris Pizzello/Beta

Vilu Smitu neće biti dozvoljeno da prisustvuje dodeli Oskara u narednih 10 godina, zbog toga što je na bini ošamario komičara Krisa Roka tokom ovogodišnje ceremonije, objavila je Akademija filmske umetnosti i nauke u saopštenju do kojeg je došao CNN.

„Odbor je odlučio da u periodu od 10 godina, od 8. aprila 2022, godspodinu Smitu neće biti dozvoljeno da prisustvuje bilo kakvim događajima ili programima Akademije, lično ili virtuelno, uključujući, ali ne ograničavajući se na dodelu Oskara“, naveli su u zajedničkom saopštenju predsednik Akademije Dejvid Rubin i izvršna direktorka Don Hadson, prenosi CNN.

Odluka je doneta na sastanku Borda guvernera koji je održan ranije tokom dana u Los Anđelesu.

U saopštenju se dodaje: „94. dodela Oskara trebalo je da bude proslava mnogih pojedinaca u našoj zajednici koji su uradili neverovatan posao prošle godine; međutim, ti trenuci ostali su u senci neprihvatljivog i štetnog ponašanja gospodina Smita na bini.”

Akademija je u saopštenju priznala i da nije adekvatno reagovala na incident tokom TV prenosa ceremonije i zbog toga je upitila izvinjenje gledaocima širom sveta.

Podsetimo, Smit se tokom ceremonije dodele Oskara popeo na binu i ošamario Krisa Roka zbog šale koju je komičar uputio na račun frizure njegove supruge Džejde Pinket Smit, koja pati od gubitka kose zbog alopecije.

1 KOMENTAR

  1. Ovo je sramna odluka..sta je čovek trebao da uradi posle vredjanja bolesne supruge…realno mislim da je voditelj zasluzio da nebude 10 godina na dodeli. Svaka čast Vilu Smitu.

Comments are closed.