Od pet respiratora koje je Fond za zdravstveno osiguranje naručio od predstavnika švedskog proizvođača, tri su juče zadržana na granici sa Srbijom, a potom i konfiskovani, pišu podgoričke Vijesti kojima je tu informaciju potvrdio direktor Fonda Sead Čirgić. 

On je odgovorio da nije riječ o donaciji, već je ta ustanova potpisala ugovor sa dobavljačem, kompanijom Farmont, i isporučena su dva aparata. 

Pojasnio je da su prema informacijama dobijenim od dobavljača tri preostala respiratora zaplenjena.

„Što se tiče tri respiratora, ne možemo računati na njih, jer ih je konfiskovala Republika Srbija. Aparati su naručeni od predstavnika švedskog proizvođača respiratora, koji ima sedište u Srbiji. Ali s obzirom na to da je za tu vrstu opreme uvedena zabrana, isporuka nije moguća“, rekao je Čirgić „Vijestima“.

Predsednici parlamenata zemalja zapadnog Balkana pisali su juče Evropskoj komisiji i Evropskom parlamentu povodom odluke da se ne izvozi medicinska oprema van EU, tražeći da se na države u tom regionu ne odnosi ta vrsta restrikcije…

Iz Ambasade Srbije u Podgorici, kao i Ambasade Crne Gore u Beogradu, nisu odgovorili na pitanja u vezi sa konfiskacijom tri aparata.

Komentara

 1. Junik
  26. март 2020. 08:19

  Zasto su se obraćali EU ako citaju novine i drzavnicki prate mere u susednim zemljama videce da je do daljnjeg odluka vlade da zabranjuje izvoz lekova i medicinskih sredstava. Ali lepo je pozaliti se tati kako nam bata ne da bombonice a Batu pljujemo i sutiramo kad god nam pade pod nogu.

 2. Lovćen
  26. март 2020. 12:45

  Pa ništa čudno ni prvi ni poslednji put ! Ko je makar dvojku imao iz istorije mora mu biti sve jasno! OČEKIVANO!

  1. Анонимни
   27. март 2020. 08:39

   Nekaki

 3. Сремац
  26. март 2020. 21:51

  Шта се правите блесави. Са шверцом на који сте навикли је готово. Забрана се односи на целу Европу, па и на вас ђетићи.

 4. Dragan
  26. март 2020. 23:29

  Jel' smo se mi razdružili sa njima? U istorijskim čitankama đaci uče da smo se "razveli" 2003.godine, pa im naše ambasade obavljaju konzularne poslove, šaljemo brašno, kukuruz, cement... A oni prvi priznali secesioniste na KiM. Laju i ne opanjkavaju nas samo gde ne mogu. Pola "ekološke" ima dvojna državljanstva, ovde se besplatno školuju, leče, preko reda decu zapošljavaju pomoću rođačkih veza. Eno im poturice iz federacije u BiH pa neka uživaju. Prugu Beograd - Bar bolje ne rekonstruisati. Biće samo veliki trošak, a nikakva korist. Hajde da ih zaboravimo. Lepše će svima biti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.