“Vidim spremaš se za Vašington. Realno ti se ne isplati da ideš…”

2
Foto: Nedeljnik,, BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

(Beta) – Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da je Marko Đurić, “neuspešni student prava”, pokušao da uvredi i omalovaži dva vrhunska profesionalca Ivana Ivanovića i Zorana Kesića tako što ih je nazvao dvorskim ludama.

“Marko Đurić je rekao da su Ivan Ivanović i Zoran Kesić moje dvorske lude. Poražavajuće je da ovakav rečnik koristi neko ko obavlja važne funkcije u državi, ali je isto tako poražavajuće što u odbranu Ivanovića i Kesića niko nije stao”, ocenio je Đilas.

Đilas navodi da se na Ivanoviću crta meta već mesecima zbog letovanja u Hrvatskoj, i da se proglašava ustašom i izdajnikom, a da je Kesić “na tapet” stigao već posle prve emisije i satiričnog opisa događaja u Crnoj Gori.

“I pored svega toga, broj onih koji su stali u njihovu odbranu može se prebrojati na prste jedne ruke. Većinu čine oni koji nisu nikada ni govorili. Ćute, nadajući se da se njima to neće dogoditi”, kazao je predsednik SSP.

Đilas je rekao da je Marko Đurić o njemu izneo “laži” da je u vreme obavljanja posla gradonačelnika inkasirao preko 500 miliona evra.

“Umesto da po stoti put demantujem takve laži, imam jedno pitanje za Marka Đurića: ako sam ukrao 500 miliona evra, a ti si Marko pošten čovek koji živi od plate od 1.000 evra, kako si ti onda, Marko, prošlog leta mogao da platiš letovanje u istom hotelu u Grčkoj u isto vreme kada sam i ja, sa porodicom, bio u njemu? I ti, i tvoj drugovi – državni sekretar Boske Stevanović i šef kabineta predsednika Vučića Ivica Kojić. Otkud meni, to je poznato. Ali otkud tebi i drugarima, moraćeš jednog dana da objasniš”, naveo je Đilas.

Povodom najave da će Đurić biti ambasador Srbije u Vašingtonu, Đilas je funkcioneru SNS-a poručio da mu se odlazak ne isplati.

“Vidim spremaš se za Vašington. Realno ti se ne isplati da ideš. Kraj vaše vladavine se bliži. Brže ćeš se vratiti nego što si otišao”.

2 KOMENTARA

  1. Ko će to da otera ove sa vlasti?Možda ti sa tvojim pajtosima koji ne mogu da skupe 10000 potpisa za osnivanje stranke pase kriju iza raznih Pokreta.Ovi su loši (nema dvojbe) ali Vi?Da li ima nešto gore?Bili ste većina vas u istoj stranci pa ste napustili a sada će se kao udružite.Vama je jedina zajednička tačka smena Vučića a o planovima i budućnosti ni reči.Šta je sa KiM, šta sa NATO, šta sa uništenom ekonomijom i preduzećima? Šta…..?Guknite malo.

  2. Ne podrzavam Djilasa i Djurica, ali da su Ivanovic i Kesic dvorske lude,to zaista jesu.Ja bih samo dodao priučene dvorske lude.

Comments are closed.