Madona, specijalna gošća, koja je nastupila prošle noći u finalu u Tel Avivu iskoristilaje to da izrazi politički stav, navode izraelski mediji.

Dok je pevala pesmu „Future“ oštre oči su mogle da vide da je dvoje njenih igrača okrenulo leđa i da je igrčica imala palestinsku zastavu, a njen partner izraelsku, za šta nisu dobili odobrenje organizatora. Oni su se držali za ruke kao gest koegzistencije, prenose mediji.

U zvaničnom saopštenju Evrovizije navedeno je da to nije bio deo probe, kao i da to nisu odobrili organizator Evropska radio difuzna unija (EBU), niti izraelski javni servis Kan.

„Nadmetanje za pesmu Evrovizije je nepolitički događaj i Madoni je to stavljeno dao znanja“, navedeno je u saopštenju.

Nekoliko igrača nosilo je gas maske tokom nastupa uz krune od cveća.

Pre nastupa je naglasila da ne treba potcenjivati moć muzike jer „muzika spaja ljude“, o čemu govori i njen hit „Music“ (…makes the people come together…) čiji je refren publika otpevala zajedno sa njom.

Ljubitelji Evrosonga čuli su „Like a prayer“, Madonin hit koji ove godine slavi 30. rođendan, i novu pesmu „Future“ na kojoj joj gostuje reper Quavo iz sastava Migos.

I najverniji Madonini fanovi moraju da priznaju da je kraljica popa povremeno „falširala“. Problemi sa tonom ili nešto drugo, doveli su to toga da Madona nije zvučala najsjajnije u nekim trenucima.

Nastup kraljice popa, u trajanju od devet minuta, navodno je koštao između milion i dva miliona dolara.

Madona i njena pratnja sa preko 100 ljudi stigla je u Izrael u privatnom avionu izraelsko kanadskog milijardera Silvana Adamsa koji je delom i finansirao njen nastup, nadajući se navodno da će to doprineti pozitivnom imidžu Izraela kao domaćinu Evrovizije i interesu da se slično nadmetanje održi i u Severnoj Americi.

Madonu su mnogi osudili jer je pristala da dođe i otpeva dve pesme, a ona je izjavila da nikada neće dozvoliti da politika nadvlada muziku, niti će podleći političkom pritisku „sa bilo koje strane“.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.