(VIDEO) “Zastave Izraela i Palestine bez dozvole”: Kako je Madona na Evrosongu ipak izrazila svoj politički stav

0

Madona, specijalna gošća, koja je nastupila prošle noći u finalu u Tel Avivu iskoristilaje to da izrazi politički stav, navode izraelski mediji.

Dok je pevala pesmu “Future” oštre oči su mogle da vide da je dvoje njenih igrača okrenulo leđa i da je igrčica imala palestinsku zastavu, a njen partner izraelsku, za šta nisu dobili odobrenje organizatora. Oni su se držali za ruke kao gest koegzistencije, prenose mediji.

U zvaničnom saopštenju Evrovizije navedeno je da to nije bio deo probe, kao i da to nisu odobrili organizator Evropska radio difuzna unija (EBU), niti izraelski javni servis Kan.

“Nadmetanje za pesmu Evrovizije je nepolitički događaj i Madoni je to stavljeno dao znanja”, navedeno je u saopštenju.

Nekoliko igrača nosilo je gas maske tokom nastupa uz krune od cveća.

Pre nastupa je naglasila da ne treba potcenjivati moć muzike jer “muzika spaja ljude”, o čemu govori i njen hit “Music” (…makes the people come together…) čiji je refren publika otpevala zajedno sa njom.

Ljubitelji Evrosonga čuli su “Like a prayer”, Madonin hit koji ove godine slavi 30. rođendan, i novu pesmu “Future” na kojoj joj gostuje reper Quavo iz sastava Migos.

I najverniji Madonini fanovi moraju da priznaju da je kraljica popa povremeno “falširala”. Problemi sa tonom ili nešto drugo, doveli su to toga da Madona nije zvučala najsjajnije u nekim trenucima.

Nastup kraljice popa, u trajanju od devet minuta, navodno je koštao između milion i dva miliona dolara.

Madona i njena pratnja sa preko 100 ljudi stigla je u Izrael u privatnom avionu izraelsko kanadskog milijardera Silvana Adamsa koji je delom i finansirao njen nastup, nadajući se navodno da će to doprineti pozitivnom imidžu Izraela kao domaćinu Evrovizije i interesu da se slično nadmetanje održi i u Severnoj Americi.

Madonu su mnogi osudili jer je pristala da dođe i otpeva dve pesme, a ona je izjavila da nikada neće dozvoliti da politika nadvlada muziku, niti će podleći političkom pritisku “sa bilo koje strane”.