(VIDEO) “Znam da se sada smeje na nebu…”: Džordanove suze i potresni govor Vanese Brajant. Kobi je primljen u Kuću slavnih

0
USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Kobi Brajant je i zvanično postao član košarkaške Kuće slavnih, na sinoćnoj ceremoniji kada ga je, posthumno, u “košarkaške bogove” uveo njegovg idol, mentor i prijatelj Majkl Džordan.

Pored Džordana je bila Vanesa Brajant koja je u ime pokojnog supruga primila priznanje i održala dirljiv govor.

Na početku je rekla da je izbegaval da ga hvali u javnosti, jer je znala da ga dovoljno hvale navijači širom sveta.

“Znam da se sada smeje na nebu jer se spremam da ga pohvalim u javnosti”, našalila se.

“Uspeo si”, poručila je Vanesa. “Ušao si u Kuću slavnih. Ti si pravi šampion. Nisi samo MVP, ti si najveći svih vremena. Toliko sam ponosna na tebe”.

Kobi Brajant je pet puta bio šampion NBA lige, imao je 18 “Ol star” nastupa u 20 godina dugoj karijeri.

“Znam da bi voleo da se zahvali svima koji su mu pomogli, uključujući one koji su sumnjali u njega i one koji su radili protiv njega i govorili mu dv neće uspeti da ostvari svoje ciljeve”, rekla je Vanesa.

Kobi Brajant je tragično nastradao u januaru 2020. godine u helikopterskoj nesreći sa njihovom ćerkom Đijom. Vanesa i Kobi su imali četvoro dece.

“Dragi Kobi, hvala ti što si bio najbolji suprug i otac. Hvala ti što su učio na sopstvenim greškama. Hvala što si se uvek trudio da budeš bolji”, rekla je Vanesa između ostalog.

Na kraju je imala još jednu poruku: “Voleću te, zauvek Kobi…”

Pored Brajanta, od ove godine stanovnici Kuće slavnoj su i Tim Dankan, Kevin Garnet, Edi Saton, Rudi Tomjanović, Tamika Kečings, Kim Malki, Barbara Stivens i Patrik Bauman.