(VIDEO) Zelenović: “Huligani motkama napali demonstrante u Šapcu…”

0
(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/EV)

Predsednik stranke “Zajedno za Srbiju” Nebojša Zelenović rekao je da je u Šapcu došlo do incidenta tokom blokiranja saobraćajnica. Naime, kako je istakao Zelenović, “desio se napad huligana sa fantomkama na demonstrante koji su mirno protestovali”.

Prema njegovim rečima, oni su “fizički napali okupljene građane”.

„Ovde smo se okupili da protestujemo. Veliki broj građana Šapca je došao da izrazi nezadovoljstvo zakonima koji su izglasani. A onda se desila neverovatna stvar. Policija se povukla, a napala nas je mafija sa motkama, sa oružjem, sa čekićima, i razjurili su ljude koji su bili tu i mirno protestovali, da bi obezbedila prolaz autobusima SNS-a”, rekao je Zelenović, preneo je N1.

Ubrzo je na Instagramu napisao da je “usledio orkestrirani napad naoružane bande lokalnih kriminalaca iz službenih vozila RS koji su batinali građane koji su mirno protestovali“.

On je ocenio da je u Šapcu „poražena država, a da je napadnut narod“.

Zelenović smatra da ovakvi incidenti „vode zemlju u sukobe i nemire“, a da to „nikome ne treba“

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ je takođe saopštila da su „batinaši Srpske napredne stranke palicama su napali aktiviste i okupljene
građane na blokadi starog mosta u Šapcu“, prenela je Agencija Beta.

„Naši aktivisti, aktivisti stranke Zajedno za Srbiju, kao i veliki broj građana blokirali su dolazak velike grupe autobusa i automobila Srpske napredne stranke, koji su iz Šapca krenuli za Beograd u kontramiting. Tom prilikom naši aktivisti i okupljeni građani napadnuti su motkama, a blokada je probijana bagerima. Više ljudi je lakše povređeno, a napadnuta je i aktivistkinja Ne davimo Beograd“, stoji u saopštenju.

(Beta, N1)