(VIDEO) Zbog čega je Vil Smit napao Krisa Roka? “Ne spominji ime moje žene”; “Bila je šala na račun Dži Aj Džen”; “Ne spominji…”; “U redu”

0
(Beta/AP Photo/Chris Pizzello)

Film “Koda” proglašen je za najbolji na na ovogodišnjoj 94. dodeli nagrada američke Akademije filmske umetnosti u Los Anđelesu, a konkurenciju je pobedio u sve tri kategorije u kojima je bio nominovan – za najbolji film, najbolji scenario i sporednu mušku ulogu (Troj Kostur), dok je ceremoniju dodele Oskara obeležio incident u kom je gluma Vil Smit ošamario kolegu i domaćina programa Krisa Roka.

Voditelj ceremonije je bio Kris Rok, koji se u jednom trenutku našalio na račun “obrijane glave” Džejd Pinket Smit, Vilove supruge nakon što ju je uporedio sa glavnom junakinjom filma “Dži Aj Džejn” Pinket Smit, koja je prošle godine otkrila da ima alopeciju, nije prihvatila šalu, a ljutiti Smit je tada izašao na binu i izgleda da je ošamario Roka. Kris je ubrzo rekao da ga je “Vil Smit upravo ošamario”, da bi se Smit sa udaljene pozicije govorio: “Da ne spominje ime njegove žene”.

Rok je pokušao da ublaži situaciju naglavsiši da je to “bila šala na račun Dži Aj Džen” pre nego što je Smit ponovio svoje upozorenje. Skot Fajnberg iz Holivud riportera je tvitovao da su Smita potom smirili Denzel Vašington i Tajler Peri tokom pauze za reklu dok je izgledao kao da briše suze.

Kris Rok je neposredno nakon incidenta prokomentarisao da smo prisustvovali “najvećoj noći u istoriji televizije”.

Smit je kasnije dobio svog prvog Oskara, osvojivši nagradu za najboljeg glumca za ulogu oca Venere i Serene Vilijams u “Kralju Ričardu”.

“Ričard Vilijams je bio žestoki branilac svoje porodice“, rekao je u suzama Vil Smit.

“Znam da radim ono što mi radimo – moraš biti u stanju da trpiš zlostavljanje – u ovom poslu moraš biti sa judima koji te ne poštuju i moraš da se smešiš i pretvaraš se da je to u redu”, rekao je Smit.

Zatim se prisetio saveta koji mu je upravo dao kolega kandidat Denzel Vašington: „U svom najvećem trenutku, pazi kada đavo dolazi po tebe.”

“Želim da se izvinim Akademiji, želim da se izvinim svim mojim kolegama koji su nominovani. Umetnost imitira život. Izgledam kao ludi otac, baš kao što su rekli za Ričarda Vilijamsa, ali ljubav će vas naterati da radite lude stvari”, rekao je Smit.