Brojni obožavaoci Toma Kruza i njegovog lika Pita „Maverika“ Mičela iz filma „Top Gun“ s nestrpljenjem očekuju početak emitovanja drugog dela filma, a prvi trejler za ovaj film već je izazvao kontroverze – i to sve zbog čuvene pilotske jakne koju nosi glavni lik, prenosi N1.

Tom Kruz ponovo je seo u kokpit borbenog aviona nakon više od 30 godina. Reč je u nastavku filma „Top Gun“ koji je proslavio ovog poznatog glumca, piše CNN.

Na društvenim mrežama ovaj snimak vrlo brzo postao je hit i po reakcijama publike, čekanje dugo tri decenije za nastavkom priče o neustrašivom pilotu, moglo bi da se isplati.

Međutim, oštrom oku ljubitelja sedme umetnosti ni ovaj put nije promakla jedna intriganta filmska greška koja u ovom slučaju može biti namerna.

Naime, radi se o čuvenoj pilotskoj jakni koju nosi glavni lik, tačnije o prišivenim amblemina.

U prvom delu filma na jakni su se nalazile američka, japanska i tajvanska zastava, dok su u nastavku filma druge dve zastave zamenjene nepoznatim simbolima sa sličnim bojama, ostavljajući prostor za spekulaciju da li je u pitanju slučajna greška ili nameran čin kako bi se udovoljilo kineskim partnerima.

Na društvenim mrežama pojavio se podatak da je kineski tehnološki gigant „Tencent“ (TCEHY) jedan od glavnih partnera filmske kuće Paramount na realizaciji ovog projekta. 

Poznato je da su japanski i kineski odnosi zategnuti zbog nerešenih nadležnosti nad ostrvima u Istočnom kineskom moru. Ništa bolja situacija nije na relaciji Tajvan – Kina, dovoljno je reći da Kina nakon sedamdeset godina Tajvan i dalje smatra svojom teritorijom.

Radnja drugog dela nastavlja se na originalnu priču. Pilot koga tumači Tom Kruz trideset godina ne napušta kokpit svog lovca i jednako je žestok kakvog ga pamtimo. Pored brojnih ratnih dostignuća, umesto čina admirala, ostao je kapetan u avijaciji.

Kao gost iznenađenja na poslednjem Komic-konu u San Dijegu izjavio je da „Top Gun“ za njega predstavlja film o porodici, žrtvi heroizmu i avijaciji. 

„Top Gun: Maverick“ trebalo bi da počne da se prikazuje u junu 2020. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.