Predsednički izbori u Hrvatskoj biće vrlo uzbudljivi s obzirom na imena političara koji su najavili kandidaturu.

Dobro, nisu baš svi političari, a ovo nije priča o onom pevaču koji želi da to bude.

Među predsedničkim kandidatima mogao bi da bude i anonimni gejmer „Gospodin Nitko“.

On je na Jutjub platformi objavio promotivni video sa naslovom „Birokracijo, j… se“, a svoj lik je zamutio. Ipak, da ima ozbiljne namere potvrdio je time što je medijima poslao svoje zvanično saopštenje.

„Mladi su za mene jedina nada za spas ove države. Niko od predsedničkih kandidata ih ne ističe kao primarnu ciljnu grupu, stoga sam odlučio izaći u javnost i poslati im poruku. Iako su ovlašćenja predsednika ograničena, smatram da uz današnje kanale komunikacije predsednik može i mora vršiti pritisak na Vladu i Sabor kako bi se sprovodile mere kojima je cilj, između ostalog i sprečavanje demografske kataklizme“, stoji između ostalog u saopštenju.

Gospodin Nitko, iliti Niko u prevodu na srpski, iskorišćava tu okolnost što u istraživanjima značajan broj građana u odgovoru na pitanje ko je njihov kandidat zaokružuju „niko“.

„Već mesecima gospodin Nitko je jedan od najpozitivnijih političara u Hrvatskoj i u samom je vrhu po simpatijama građana. Podstaknut svojom popularnošću gospodin Nitko smatra da je njegova dužnost i odgovornost kandidovati se za predsjednika RH, radi podrške koju mu daju građani proteklih meseci. Uz nove rezultate CRO Demoscopa koji ga ponovo svrstavaju u sam vrh popularnosti političkih aktera, Nitko je odlučio objaviti svoju kandidaturu za predsjednika RH“, stoji u saopštenju.

Video materijal govori o stanju hrvatske birokratije, koja će, po rečima novog predsedničkog kandidata, „ovim tempom potpuno birokratsko rasterećenje dostići ćemo za 20 godina“.

Svi oni kojima u Hrvatskoj smetaju „tete na šalteru, pečati, redovi, aljkavost, sporost i apatija“, kaže on, sada imaju svog kandidata.

Komentar(1)

  1. Anonimni
    9. jula 2019. 22:44

    I susjedi Belog za trku imaju...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.