(VIDEO) Zabava opasna po život u Ovči: “Ringišpil na ulici – automobili prolaze dok se deca iznad njih vrte”

0
Printscreen/YouTube/ RTS Sajt - Zvanični kanal

Na društvenim mrežama pojavio se neverovatan snimak iz Ovče: automobili prolaze, a iznad njih se deca vrte na ringišpilu, postavljenom tik do puta. Policija je vlasniku improvizovanog luna-parka naložila da ga ukloni, što je on i učinio, prenosi RTS.

U Ovču je jutros, pre 8 sati došla policija, a po pozivu Saobraćajne policije i Komunalne milicija.

Vlasniku koji je postavio improvizovani luna-park, naložili su da ga ukloni, što je i učinio nešto pre 11 časova.

Ringišpil se, inače, postavlja jednom godišnje uoči seoske slave. Ranije ga je vlasnik postavljao na travnjak koji je sada ograđen, kažu meštani.

Seoska slava je u subotu, a šest dana ranije postavljen je ringišpil. 

Damir Okanović iz Komitet za bezbednost saobraćaja kaže da tako nešto još nije video.

“Imamo čoveka koji se time bave i kome je bitno da zaradi novac, čak i po cenu da ugrožava dečije živote. Imamo i roditelje kojima je najpreče da se deca zabave, bez obzira na to što su im životi ugroženi. Jedino je dobro, u svemu tome, što su nadležni odmah reagovali, što je policija upućena na lice mesta i što više ne radi”, ističe Okanović.

Iako, prema rečima meštana, ulica nije prometna i većina vozača koji prolazi njom znaju da su tu deca, tuda prolaze i autobusi GSP-a.

Pitanje je šta bi bilo ukoliko bi dva autobusa morala da se mimoiđu ili ako je ulicom prošao vozač koji nije znao da se tu deca igraju.

Vlasnik nelegalnog luna-parka dobio je prekršajni nalog zbog nezakonitog zauzeća javne površine, kao i prekršajni nalog za nepropisno parkirano vozilo.