Vatrogasci su posle višesatne borbe uspeli da lokalizuju požar koji je izbio u tržnom centru u Obrenovcu. Jedna žena, radnica robne kuće, vodi se kao nestala. Povređenih nema, ali je nekoliko osoba zatražilo pomoć zato što su se nagutali dima, prenosi RTS.

Predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je da se jedna ženska osoba, rođena 1976. godine, radnica robne kuće, vodi se kao nestala. Nestanak je prijavila njena porodica.

Povređenih nema, ali je nekoliko osoba zatražilo pomoć zato što su se nagutali dima. Požar je izbio u centru grada, u Ulici Miloša Obrenovića.

Međutim, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je posetio Obrenovac, kaže da se, prema prvim informacijama, još uvek ne zna gde su „dve Kineskinje iz tržnog centra“.

Vesić je naveo da je iz Beograda krenula 21 cisterna „Gradske čistoće“, kako bi se ugasio požar.

„Najvažnije je da ljudi ostanu pribrani i puste puste vatrogasce da obave posao. Kada požar bude lokalizovan, građani će moći da se vrate u stanove“, rekao je Vesić i dodao da opasnost ne preti nijednoj okolnoj zgradi, ali da su iz bezbednosnih razloga svi evakuisani, a prenosi RTS.

Vesić je potom na Fejsbuk profilu naveo da su dva vatrogasca prevezena u Hitnu pomoć u Obrenovcu jer je došlo do niza detonacija u zapaljenom tržnom centru, „verovatno zbog pirotehničkih sredstava“.

Požar koji je zahvatio poslednji sprat a, kako saopštava MUP, na njegovom gašenju angažovano je 55 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vozila.

Na gašenju požara angažovani su pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinca iz Obrenovca, Surčina, Batajnice, Železnika, Košutnjaka, Zvezdare i Zemuna.

Ovo je drugi požar koji je izbio danas na teritoriji Beograda. Rano jutros u Grmečkoj ulici u Zemunu, u požaru u kući, stradala je jedna osoba.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-print/
https://www.nstore.rs/product/crni-petak-digitalno/

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.