(VIDEO) Tuča kod Pupinovog mosta u Zemunu, incidenti kod opštine Novi Beograd i Sava Centra…

0
(BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIIC/DS)

Više ekoloških udruženja najavilo je za danas proteste i blokade “vitalnih saobraćajnica” širom Srbije. Protest je počeo nešto pre 14 časova, blokiranje auto-puta kod Sava Centra, a predvode ih organizacije “Kreni promeni” i “Ekološki ustanak”.

Protesti i blokada puteva širom Srbije: Incidenti u Novom Sadu i Beogradu, najava novog okupljanja sledeće subote…

Tokom blokiranja auto-puta kod Sava Centra. Prema navodima pojedinih svedoka, neko je “bacio baklju na okupljene građane”.

Takoše, kako prenosi N1, “u jednom momentu se na nadvožnjaku kod Sava Centra “pojavila grupa mladića” koja je “zapalila nekoliko baklji”. Ljudi koji su stajali oko njih su počeli da ih jure zbog toga što su “bakljama pogodili automobile” koja se nalaze ispod nadvožnjaka.

Incidenata je bilo i tokom blokade na nadvožnjaku kod opštine Novi Beograd. Naime, došlo je do saobraćajne nesreće kada se jedan automobil, prema rečima očevidaca, zaleteo u ljude koji su prelazili pešački prelaz.

U Zemunu je došlo do blokade saobraćajnice kod Pupinovog mosta zbog čega je pred kraj blokade, oko 15.30 izbila tuča kada je jedan građanin pokušao da probije blokadu automobilom.