Građani i obezbeđenje zgrade ispred Skupštine Vojvodine u Novom Sadu sukobili su se na protestu protiv usvajanja Generalnog urbanističkog plana. U Skupštini Vojvodine se održava sednica lokalnog parlamenta na kojoj se usvaja GUP. Na lice mesta izašla je i interventna brigada policije. Jedna osoba je teže povređena u naletu policije i nalazi se u Urgentnom centru, prenosi N1.

Kako prenose mediji, među demonstrantima ima privedenih. Na snimcima se vidi kako obezbeđenje odguruje narod, i da jedan od njih odguruje ženu koja je pala.

Do sukoba je došlo kada su okupljeni građani pokušali da probiju ogradu postavljenu u četvrtak ujutru pre održavanja sednice Skupštine Grada na kojoj će biti usvojen Generalni urbanistički plan Novog Sada.

Demonstranti su prethodno uspeli da pomere ogradu za nekoliko desetina metara, nakon čega je došlo do fizičkog sukoba, a na terenu je i policija. Na snimcima se vidi i da je policija u civilu uhapsila jednog demonstranta.

Okupljeni uzvikuju „Lopovi, lopovi“, „Naš, grad“. Pitali su policiju zašto su protiv naroda i ko ih plaća.

Građani su na obezbeđenje i policiju bacali farbu i dimne bombe, javlja Beta.

Kako je navedeno na skupu, demonstranti su želeli da samo jedan od njih, Nebojša Milenković, uđe na sednicu i predstavi njihove stavove.

Na protestu su aktivisti, političari i građani.

Na protestu su Janko Veselinović iz SSP, Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd, aktivista Miran Pogačar, Brajan Brković aktivista Omladinske studenske akcije (OSA), kao i veliki broj građana.

Radomir Lazović iz “Ne davimo Beograd” rekao da su građani podneli više od 12.000 primedbi na generalni urbanistički plan Novog Sada, od kojih ni jedna nije usvojena, a da sada na protestu traže samo da se jedan od njih obrati skupštini grada.

On je rekao da su njega na protestu napali ljudi koji se nisu legitmisali, niti on zna ko su, oborili ga na zemlju i izneli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.