(VIDEO) Sećate li se “Dinastije”: “Znam, kupićeš Jugoslaviju”. “A ne, samo Srbiju…”:

0

Šta su osamdesete godine prošlog veka ako nisu “Dinastija”, “glamurozna sapunica” kao simbol jedne decenije koja će u na ovim našim prostorima ostati upamćena kao poslednja decenija jedne države.

Jugoslavija je povremeno osamdesetih bila “in” na Zapadu, od jugoslovenskih sportista na Olipmijadi u Los Anđelesu dok su socijalističke zemlje iz Istočnog bloka bojkotovali tu manifestaciju do preambicioozne ideje da se na tom talasu pokuša čak i proboj “juga” na američko tržište.

Zato i ne čudi što se u jednoj epizodi pominje Jugoslavija. A to što se to dešava baš u krevetu za vreme “razmena strasti”, to je već samo mala igra scenarista.

Na društvenim mrežama ovih dana – neko se izgleda lepo setio – kruži podsećanje na ovu, tada je delovalo simpatičnu scenu.

U glavnoj ulozi je glavna zlobnica serije Aleksis, a u isečku pod nazivom “Kako je Aleksis spasila Srbiju”, vidi se kako ona sprečava ljubavnika – ah, ko će se sad setiti i tog lika – da “kupi Srbiju”.

“Da li stvarno moraš da ideš? Znam, imaš poslovni sastanak, kupićeš Jugoslaviju”, kaže Aleksis.

“Samo srpski deo”,  dobija odgovor.

Onda sledi razmena par rečenica koji su sigurno veoma važni za radnju sapunice, koju Aleksis prekida vrelim poljupcem uz za sapunice tako tipičan komentar: “Ostavimo Srbiju Srbima”.