“Video sam da je upucan u vrat i razdvojili smo se”: Ranjeni novinar kaže da je sa poginulim kolegom išao da snimaju izbeglice

0
(Beta/AP Photo/Emilio Morenatti)

Američki novinar Huan Aredondo prebačen je u bolnicu nakon incidenta u kome je drugi američki novinar poginuo u Irpinu u Ukrajini.

On je italijanskom novinaru rekao da je bio sa Brentom Renoom, kada su se našli na udaru, na snimku objavljenom na Tviteru, prenosi BBC.

„Prešli smo jedan od prvih mostova u Irpinu, išli da snimamo druge izbeglice kako odlaze, i ušli smo u auto, neko je ponudio da nas odveze do drugog mosta i prešli smo punkt, a oni su počeli da pucaju na nas. Vozač se okrenuo, a oni su nastavili da pucaju, bilo je nas dvoje. Moj prijatelj je Brent Reno, i on je upucan i ostavljen“, rekao je novinar.

On dalje kaže da ne zna šta se desilo sa Brentom.

„Video sam da je upucan u vrat i razdvojili smo se“, dodajući da je kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu.

Brent Reno, nagrađivani američki režiser i novinar, ubijen je u nedelju u Ukrajini dok je izveštavao u predgrađu glavnog grada Kijeva, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Reno (50) je u prošlosti radio za brojne američke novinske i medijske organizacije, uključujući HBO, NBC i Njujork tajms. Ukrajinske vlasti su saopštile da je on ubijen u Irpinu, predgrađu koje je poslednjih dana bilo mesto intenzivnog granatiranja od strane ruskih snaga, ali detalji njegove smrti nisu jasni. Ukrajinski zvaničnici rekli su da je ranjen i još jedan novinar, preneo je Njujork tajms.