(VIDEO) Šaćiri opet u centru skandala zbog jakne sa oznakama OVK: Šta znači osmeh švajcarskog reprezentativca

1

Pod naslovom “skandal posle meča sa Severnom Irskom”, švajcarski mediji izvestili su da je reprezentativac njihove zemlje Đerdan Šaćiri posle utakmice sa Severnom Irskom viđen u jakni tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Iako za mešanje politike – a posebno politike koja se vodi terorističkim sredstvima – i sporta ni UEFA ni FIFA nemaju razumevanja, u odbranu švajcarskog reprezentativca, njemu je jedan “padobranac” obukao jaknu dok je davao izjavu, a on ju je vrlo brzo skinuo.

U prvi mah, videlo se da je fudbaler ostao zbunjen, ali je potom primetio dvoglavog orla i inicijale ozloglašene organizacije “UČK”.

Čovek koji je doneo jaknu se potom pomerio, a Šaćiri se nasmejao i zbacio jaknu sa sebe. Nastavio je, jednako uz zagonetni osmeh, da daje intervju za televiziju.

Šaćiri je na Svetskom prvenstvu u Rusiji trijumf nad Srbijom u tandemu sa Granitom Džakom slavio pokazivanjem dvloglavog orla, zbog čega se kasnije izvinio.

Kada je nekoliko meseci posle toga njegov tadašnji klub Liverpul gostovao u Beogradu, menadžer Jirgen Klop doneo je, iz želje da se izbegnu nefudbalske priče, odluku da ga ostavi u Engleskoj.

1 KOMENTAR

  1. Pa Saciri iz sve snage ti zelim da ti se tvoja voljena UCK-a uvuce u svaku poru tvog i zivota tvojih najdrazih, da uzivas u sreci i blagostanju koju ti oni budu cinili, da pozivis dugo i gledas kako tvoji najmiliji sa radoscu uzivaju u cvrstom zagrljaju UCK-a ljudi neljudi. Sa kim si taki si znaci da zasluzujete da budete povezani najjacim vezama duhovno i fizicki jer ste ista sorta.

Comments are closed.