(VIDEO) Robert de Niro, Al Paćino, Harvi Kajtel i Džo Peši u novom filmu Martina Skorsezea

0

Robert de Niro, Al Paćino, Džo Peši, Harvi Kajtel imena su zbog kojih sasvim sigurno nećete propustiti dugo najavljivani film The Irishman ili Irac reditelja Martina Skorsezea, koji će imati premijeru 27. septembra na filmskom festivalu u Njujorku. Ubrzo posle toga, očekuje se već od novembra, da film bude pušten na Netfliks. Reditelj Martin Skorseze kaže da niko nije hteo da kupi film osim Netfliksa, a pretpostavlja se da je to zbog lošeg komercijalnog uspeha njegovog prethodnog filma “Silence”, piše Variety.

Skorseze je izbegao sukob sa Kanskim festivalom koji odbija da prikazuje Netfliksove filmove tako što je naveo da film “nije završen na vreme”.

Film je baziran na knjizi “I Heard You Paint Houses” i priča je o organizovanom kriminalu kroz istoriju. U pitanju je gangsterska drama koja prati život veterana Franka Širana kojeg igra Robert de Niro, dok se priseća svog odnosa sa bliskim prijateljem i vođom sindikata, zloglasnim Džimijem Hofom, kojeg igra Al Paćino. Film se proteže kroz decenije, pa je Skorseze koristio efekte i šminku da bi podmlađivao glumce. Budžet filma iznosio je 160 miliona dolara.

“Irac” će biti prikazivan u odabranim bioskopima pre premijere na Netfliksu. Skorseze i De Niro su do sada već sarađivali osam puta, a četiri Skorseze i Peši. Ali, interesantno je da je Skorseze prvi put radio sa Paćinom. Paćino i De Niro su poslednji put igrali zajedno 2008. godine u trileru “Righteous Kill”.