(VIDEO) “Princip je isti, sve su ostalo nijanse”: Sansi pobedili usamljenog Jokića

0

Razvoj situacije u drugoj utakmici plej-of serije između Denver Nagetsa i Finiks Sansa neodoljivo je podsećao na scenario iz prve utakmice. Jokić je bio usamljen u svom timu, Sansi su igrali timski. Rezultat? Najteži poraz Denvera ove sezone.

Sansi su pobedili Nagetse rezultatom 123:98 i poveli 2:0 u seriji, ali bi navijače Nagetsa više trebalo da brine kako je posle utakmice izgledao Kris Pol.

Izgledao je kao nikada pre u karijeri – ubeđen da će sve biti dobro sa njegovim timom.

“Osećam se dobro”, rekao je Pol. “Osećam se veoma, veoma dobro”.

Ko se i ne bi tako osećao da je podelio 15 asistencija bez i jedne izgubljene lopte sa 36 godina?

Trener Sansa Monti Vilijams istakao je odbranu kao presudan faktor.

“Igrali smo timski, bili smo vrlo posvećeni i uspeli smo odlično da preuzimamo i pokrivamo jedni drugi”, rekao je Vilijams.

Jokiću je, standardno, najveći problem od početka sezone pravio Ejton, koji uspeva da mu parira fizički i da mu oteža sve šuteve i pozicije za asistiranje.

Tako je novi MVP ostao na 24 poena i 13 skokova, a nijedan saigrač nije bio ni blizu. Porter i Milsap su ubacili po 11, a Barton 10 poena.

Sa druge strane, ponovo je Finiks od prve petorke dobio veliki deo poena, u ovoj utakmici 77, naspram 50 poena prve petorke Nagetsa.

U takvim uslovima, kada Denver ne može da pogodi (14/43 za tri poena), ne odlučuju detalji i nema trenutaka koji su mogli da odvedu utakmicu u drugačiji tok.

Princip je isti, sve su ostalo nijanse.