Građani Novog Beograda od sinoć dele snimke divljih svinja koje šetaju i pretrčavaju ulice ovim delom prestonice.

O ovom nesvakidašnjem događaju odmah su obaveštene ekipe “Veterine Beograd” koje su potvrdile pretpostavke da su divlje svinje na Novi Beograd stigle sa Velikog ratnog ostrva.

Ljudi iz ovog gradskog preduzeća ih prate već neko vreme, i tvrde „da je sve to normalno zbog povećanja vodostaja, ali da se ovakve situacije ipak retko dešavaju“.

„Ovo je populacija od oko 30 divljih svinja koje su se nalazile na Velikom ratnom ostrvu. One su uplašene. Kada se smanjuje njihov životni prostor, i kada osete da su ugrožene, tog momenta se deo populacije sklanja. Preplivale su reku i došle do Novog Beograda. Dobro je što se kreću noću, danju su one sakrivene i izbegavaju grad i ljude. Preventiva mora da postoji i maksimalna opreznost zbog čega su sve naše ekipe uključene. Naši radnici su uhvatili jedno prase i jednu divlju svinju, one su predate Lovačkom udruženju. Narednih dana, kada se steknu uslovi, biće stavljene u rezervat“, rekao je za Blic Budimir Grubić, direktor “Veterine Beograd” i dodao da je nemoguće vratiti ih na Veliko ratno ostrvo jer bi onda postojala mogućnost da se one ponovo vrate.

Kako kaže Grubić, sve ekipe „Veterine Beograd“ raspoređene su duž cele trase njihovog kretanja i već danima prate situaciju.

„Ova grupa divljih svinja mogla je preći i na drugu stranu Velikog ratnog ostrva, ali su se one, iz nepoznatog razloga, odlučile za Novi Beograd. Slična situacija je bila i 2014. godine kada su divlje svinje sklonjene i vraćene u prirodno okruženje“, kaže Grubić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.