(VIDEO) Prekinuta TV debata Tras – Sunak jer se voditeljka onesvestila: “Šteta, bila je dobra debata”

0
EPA-EFE/NEIL HALL

Ministarka spoljnih poslova Liz Tras, koja je favorit u kladionicama za pobedu na izborima za čelnika Кonzervativne stranke, i bivši ministar finansija Rišu Sunak oko 30 minuta su debatovali oko svojih političkih planova kada se u studiju začuo glasan tresak.

Dok je kamera bila na Trasovoj, voditeljka Кejt Mek Кen se onesvestila, potom je ministarka spoljnih poslova stavila ruke na lice i uzviknula “o, moj Bože”, nakon čega je prekinuto emitovanje uz poruku iz studija da se voditeljka onesvestila.

“Iako je Кejt dobro, lekarski savet je mišljenja da ne bi trebalo da nastavimo sa debatom. Izvinjavamo se našim gledaocima i slušaocima”, objavila je Talk TV na svom Tviter nalogu.

Tras i Sunak su kasnije poslali lične poruke voditeljki i poželeli joj brz oporavak.

“Sa olakšanjem čujem da je Кejt Mek Кen bolje. Zaista mi je žao što je tako dobra debata morala da se završi”, rekla je Liz Tras.

Pre kraja debate Liz Tras i Riši Sunak su se ponovo sukobili oko svoje poreske politike, planova potrošnje i onoga što nameravaju da učine a prekinu krizu izazvani porastom troškova života, a njihovo nadmetanje za položaj premijera postaje sve neprijateljskije.