(VIDEO) Pink Flojd posle 30 godina objavio novu pesmu u znak podrške Ukrajini: “Najviše bismo voleli da pesma nikada nije ni nastala”

0
Printscreen/YouTube/Pink Floyd

Posle skoro 30 godina, čuveni bend Pink Flojd objavio je novu pesmu sa ciljem prikupljanja novca za humanitarnu pomoć u Ukrajini, zajedno sa ukrajinskim pevačaem koji je napustio međunarodnu turneju da bi se borio za svoju zemlju i bio ranjen, prenosi Gardijan.

Pesmu “Hej, hej, ustani!” (Hey Hey, Rise Up!) su zapravo, napravili na osnovu refrena numere ukrajinskog pevača Andreja Člivnjuka iz grupe “BoomBox”. Gilmor kaže da pesma govori „o gnevu prema supersili koja napada mirnu naciju”. Takođe je i moralna podrška i podstrek Ukrajincima, ali i poziv na „mir”.

“To je pesma za koju bismo voleli da je nikada nismo ni napravili”, rekao je basista benda Gej Prat.

Gilmor je bio inspirisan pevanjem Člivnjuka na trgu Sofiskaja u Kijevu u uniformi i sa oružjem, a snimak je video na njegovom Instagram profilu.

Ukrajinski pevač otkazao je svetsku turneju zbog rata u Ukrajini i prudružio se ukrajinskoj vojsci u odbrani zemlje.

Člivnjuk peva Crvenu hrinzantemu na livadi, protestnu pesma koja se pevala tokom Prvog svetskog rata, a koja je postala veoma popularna u Ukrajini od početka rata 24. februara.