(VIDEO) Patrijarh Porfirije došao u Crnu Goru, dočekali ga Joanikije i Metodije

0

Patrijarh srpski Porfirije doputovao je u Crnu Goru, prenose mediji.

Navodi se da su na podgoričkom aerodromu Porfirija dočekali mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i episkop budimljansko-nikšićki Metodije sa sveštenstvom Mitropolije crnogorsko-primorske i Eparhije budimljansko-nikšićke.

“Patrijarha Porfirija na podgoričkom aerodromu dočekali su Njegovo visokopreosveštenstvo izabrani Mitropolit crnogorsko-primorski g. Joanikije i Njegovo preosveštenstvo izabrani Episkop budimljansko-nikšićki g. Metodije sa sveštenstvom Mitropolije crnogorsko-primorske i Eparhije budimljansko-nikšićke”, navodi se u saopštenju MCP.

U saopštenju se dodaje da će svečani doček Porfirija biti upriličen večeras u 18 časova u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, gdje će biti služena svečana doksologija i večernja služba.

Navode i da će zbog epidemioloških mjera, koje propisuje Ministarstvo zdravlja, večernja služba i kompletna svečanost biti napolju na velikoj bini ispred Sabornog hrama.

“Predstojatelj Srpske pravoslavne crkve doputovao je u Crnu Goru povodom ustoličenja izabranog Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Joanikija, koje će se obaviti sjutra u Cetinjskom manastiru nakon Sveta arhijerejske liturgije koju će služiti Patrijarh srpski g. Porfirije sa više arhijereja naše i drugih pomjesnih crkava”, zaključuje se u saopštenju MCP.