(VIDEO) Papa se izvinio što je “izgubio strpljenje”: Snimak ljutitog Franje kada ga vernica povuče za ruku gledalo je stotine hiljada ljudi

0

Papa Franja izvinio se što je “izgubio strpljenje” sinoć kada ga je jedna vernica jako povukla za ruku koju on ljutito otrgnuo.

Snimak tog trenutka je imao više hiljada pregleda preko društvenih mreža.

“Toliko često izgubimo strpljenje, to se dešava i meni. Izvinjavam se zbog lošeg primera koji sam juče dao”, rekao je poglavar Rimokatoličke crkve, sa prozora apostolske palate na Trgu svetog Petra.

Za prvu molitvu u godini papa je podsetio da blagoslov Boga za svakog muškarca i ženu nije magija već traži strpljenje, “strpljenje ljubavi”. On je u tom trenutku izvadio tekst koji je unapred podeljen medijima, ponovio “strpljenje ljubavi” i izvinio se za svoj gest od prethodne večeri.

Snimak osamdesetrogodišnjeg pape kako ljutito reaguje kada ga je jedna žena zgrabila za ruku i cimnula prema sebi u trenutku kada se okrenuo i pošao u drugom pravcu, na šta je on uspeo da otrgne ruku, imao je stotine hiljada pregleda na društvenim mrežama.

On je sinoć pozdravljao vernike na Trgu Svetog Petra kada se to dogodilo.

Argentinski papa, prvi latinoamerički papa u istoriji, očarao je vernike od početka svog pontifikata 2013. svojom jednostavnošću i bliskosti sa vernicima, i čestim dugim susretima sa okupljenim ljudima. On je, međutim, takođe poznat zbog svog otvorenog govora i naglog temperamenta.