(VIDEO) Ovaj ulazak u Kuću slavnih nije mogao da prođe bez Divca, a ovog puta se govorilo i o Jokiću

0

Vlade Divac je u Nejsmitovu kuću slavnih ušao 2019. godine, tada je dobio narandžasti sako koji je i ovog vikenda nosio na prijemu generacije 2021.

Divac je imao više razloga da bude prisutan te večeri, ne samo kao stanovnik ove “kuće”. U istoj generaciji su primljeni dvojica njegovih bivših saigrača i jedan njegov bivši trener.

Kris Veber, najbolji igrač čuvenih Sakramento Kingsa čiji je Divac bio “duhovni vođa” na terenu, mnogi će reći konačno, primljen je ove godine u Kuću slavnih, a baš se pogodilo da ove godine bude primljen i njihov trener iz slavnih dana Kingsa Rik Adelman.

Veber je u retrospektivi svoje karijere posebnu važnost dao periodu u Sakramentu, pred kako je rekao najboljim navijačima na svetu, i tom prilikom se zahvalio saigračima iz tog vremena.

Ove godine je u Kuću slavnih pozvan i Toni Kukoč, na “internacionalnoj kvoti”, i on je tokom govora među saigračima pomenuo Divca koji je bio u publici.

Ali, Divac je ovde prvenstveno bio zbog “kouča” Adelmana. Sa zadatkom da ga on, uz Džeka Sikmu, uvede u Kuću slavnih.

Adelman se na početku govora našalio da su njih dvojica tu samo da bi mu pomogli da se popne uz stepenice, kao i da je posebno zahvalan što je konačno video Divca sa kravatom.

U emotivnom govoru, kakvi su inače ovi govori, Adelman je govorio o timovima koje je trenirao, najviše o Sakramentu i Portlandu, o igračima koje je trenirao, o svojoj porodici, supruzi i deci u publici, unukama i unucima koji gledaju preko televizije, o sinu koji je preminuo pre tri godine…

Kada se zahvaljivao porodici, kada je rekao da je tu nejgov sin Dejvid, podsetio je da je Dejvid Adelman trener, asistent, u Denver Nagetsima.

“I oni imaju sjajnu ekipu sa Jokićem”, rekao je Adelman.

Pogledajte govore: