(VIDEO) Objavljen snimak napada na Srbe u Vukovaru: “Treći napad za tri dana”

0

Četvorica mladih Srba napadnuta su pre dva dana oko 23 sata u Vukovaru, objavio je portal Novosti. Na video-snimku koji je dobio taj portal, vidi se kako četiri osobe ulaze u automobil, a grupa mladića ih okružuje, otvara vrata i udara ih rukama i nogama.

Na video-snimku napada vidi se kako nekoliko osoba ulazi u automobil, čini se da ih je najmanje četiri, a nedaleko od njih se nalazi nešto veća grupa mladića, navode Novosti, portal Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj.

Dok osobe ulaze u automobil, mladići iz te grupe im se približavaju, okružuju automobil i otvaraju zadnja i prednja vrata, udarajući rukama i nogama one koji su unutra.

Iako vozač pokreće automobil, jedan napadač i dalje udara osobu na zadnjem sedištu, sve dok oni ne uspeju da se udalje u automobilu.

Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac je ranije danas, pre objavljivanja snimka, naveo da su napadnuta dvojica mladića i istakao da je incident poslednji u nizu kontinuiranih organizovanih napada na građane srpske nacionalnosti.

Prema njegovim rečima, to je treći napad za tri dana u Vukovaru.

Prvi napad, kako piše portal Srbi.hr dogodio se u ponedeljak popodne kada je nekoliko muškaraca presrelo 21-godišnjeg Srbina iz Vukovara, ali je on uspeo da izbegne da bude prebijen.

Drugi napad dogodio se sledeće veče kada su četiri osobe napale 39-godišnjaka i 26-godišnjaka i udarile ih u glavu i telo. Napadnuti muškarci pomoć su potražili u bolnici.

Iz PU Vukovarsko-sremske jutros su saopštili o sinoćnjem napadu na mladiće, ali nisu bili navedeni ni motiv, ni nacionalnost učesnika, dok su poslepodne rekli kako je istraga u toku i da su privedene dve osobe.