„Space Oddity“

Novi spot za čuvenu pesmu Dejvida Bouvija „Space Oddity“ premijerno je prikazan u subotu, kako bi se time obeležila 50. godišnjica pesme od nastanka pesme, ali i od sletanja čoveka na Mesec.

Reditelj Tim Poup je za izradu spota koristio snimke sa Bouvijevog nastupa iz Medison Skver Gardena, iz 1997. godine, kao i snimke iz studija nastale toko 90-ih.

Pesma „Space Oddity“ prvi put je objavljena samo nekoliko dana pre nego što su Nasini astornauti Nil Armstrong i Baz Oldrin načinili „mali korak za čoveka, a veliki za čovečanstvo“, kada su 20. jula 1969. godine postali prvi ljudi koji su stupili na Mesec, prenosi B92 pisanje magazina Rolingstoun.

Iako se to samom Bouviju nije svidelo, Bi-Bi-Si je pesmu „Space Oddity“ koristio kao muzičku podlogu za direktan prenos tog istorijskog događaja. Slavni muzičar je tada bio uveren da mnogi nisu razumeli tekst pesme.

Premijera novog videa za pesmu „Space Oddity“ održana je na događaju koji je NASA priredila u Kenedi Centru u Vašingtonu povodom 50. godišnjice lansiranja Apola 11.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.