(VIDEO) Novak Đoković ostaje u Beogradu: Ispred aerodroma ga čekali navijači i novinarske ekipe

0
(Beta/AP Photo/Darko Bandic)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković stigao je u Beograd, na aerodrom Nikola Tesla, posle deportacije iz Australije. Avion Flaj Dubai je sleteo na aerodrom u 12.16.

Na aerodromu su bile prisutne desetine novinara i fotoreportera, što domaćih, što stranih. Takođe, ispred aerodroma su i njegovi navijači koji su došli da mu pruže podršku.

Njegova majka Dijana Đoković je rekla da će on narednih dana biti u Beogradu.

Đoković je u nedelju morao da napusti Australiju pošto je Federalni sud potvrdio odluku ministra za imigracije Aleksa Hoka da mu poništi vizu, zbog čega tri godine neće moći da kroči na kontinent na kojem je imao najviše uspeha u karijeri.

Istakao je da se do kraja prvog grend slema u sezoni neće oglašavati, što je potvrđeno iz njegovog tima.

U međuvremenu, stigla je informacija da će mu zbog deportacije biti zabranjen ulazak u Australiju na tri godine, što je potvrdila i ministarta unutrašnjih poslova Keren Endrjuz.

To znači da, u slučaju da ne dođe do promene odluke što se ranije događalo, devetostruki šampion neće moći da se takmiči na Australijan openu sve do 2025. godine, ukoliko ne podnese žalbu koju će Australija prihvatiti, ili čelnici ne preinače odluku o trogodišnjoj zabrani.

“Ukidanje vize je potvrdio Federalni sud, tako da, kao rezultat toga, njemu će biti zabranjen ulaz u zemlju na tri godine”, rekla je ministarka Endrjuz za australijske medije.

Trogodišnja zabrana može biti ukinuta, ali o tome se još ne razmatra.

“Zabrana može da se ukine u slučajevima kada se razlog za to dokaže, ali to nije nešto o čemu će se razmatrati danas ili sutra, već u budućnosti. Svako ko aplicira za ukidanje zabrane mora da prođe kroz isti proces, nije bitno da li je Novak Đoković ili neko drugi. Taj proces nije pravolinijski. Ovu sagu smo mogli da izbegnemo da je Novak Đoković bio vakcinisan”, dodala je ministarka.

I premijer Skot Morison potvrdio je da postoji mogućnost da se vrati u Australiju.

“Ne želim ni na koji način da utičem na buduće odluke, ali postoji mogućnost da se Đokoviću dozvoli ulazak u Australiju pod određenim okolnostima”, izjavio je prvi čovek Australije, a prenosi RTS.