(VIDEO) “Nikola je večeras došao da se igra”: Obeliks Jokić, Asteriks Marej i Denverov čudotvorni napitak za 1:1 u seriji

0

Novinari koji iz babla izveštavaju o tome šta se događa na i oko parketa u NBA plej-ofu, pisali su o tome da su Nagetsi posle prve utakmice serije sa Los Anđeles Klipersima govorili samo o tome da moraju da pronađu energiju i da ne sme da im se ponovi utakmica bez i malo agresivnosti.

Na početku druge utakmice u seriji izgledali su kao junaci u iz crtanog filma koji su popili čudotvorni napitak i sve je sijalo i pucalo od energije. Bilo je 44:25 na kraju prve četvrtine i sve nakon toga bila je rutinska stvar.

Iako je pobeda protiv Klipersa i Lenarda nešto do čega se nikada ne može doći lako.

Na kraju utakmice na semaforu je pisalo 110:101 i 1:1 u seriji.

“Bili smo potpuno drugačiji tim”, rekao je Meloun na kraju utakmice. “Zato je i rezultat bio potpuno drugačiji”.

U prvom meču u seriji prva petorka Nagetsa izgledala je umorno, a i Džamal Marej potvrdio je da su bili “iscrpljeni kao retko kada pre”.

Prva petorka Klipersa postigla je 21 poen više od prvih pet Nagetsa u prvom meču, a u drugom je bilo potpuno obrnuto. Prva petorka koju je na teren poslao Meloun ubacila je upravo 21 poen više od prvih pet izabranika Doka Riversa i bez obzira što Klipersi imaju najboljeg šestog igrača nekoliko sezona zaredom, sa klupe nije bilo dovoljno energije da bi se taj zaostatak nadomestio.

Verovatno je najveća razlika vidljiva kada se uporede dva glavna igrača ove dve ekipe. Jokić je odigrao odličnu utakmicu povezavši 26 poena i čak 18 skokova dok je Lenard bio nadomak tripl dabla, ali uz svega 13 postignutih poena. Najveća zvezda Klipersa nije imala šutersko veče, blago rečeno – pogodio je 4 od 17 iz igre.

Jokić je imao i bolju podršku od Lenarda – njegov partner na parketu Džamal Marej ubacio je 27 poena.

“Odmah na startu smo upali u rupu od 20 poena zaostatka i bilo je gotovo na samom početku kada nismo pogodili nekoliko baš lakih šuteva”, objasnio je Lenard.

Poslednji put je Denver u jednoj četvrtini takvu rupu iskopao protivniku u maju 1985. godine kada je Lejkersima sasuo 47 poena za četvrtinu. Ritmom su potpuno samleli rivala i to je do kraja meča bio put u samo jednom smeru.

Istovremeno Lenard je odigrao najgoru utakmicu u plej-ofu još od perioda kada je nosio dres Antonija 2016. godine kada je u seriji protiv Memfisa ubacio takođe 13 poena.

Istina, Klipersi su u jednom trenuku u poslednjoj četvrtini prišli na pet poena zaostatka – bila je to najmanja prednost za Nagetse još od kad su vodili 7:2 na samom početku – ali Denver nije popustio.

I to je dobro za njih jer su pri rezultatu 0:2 u seriji dalje prolazili u jednom od 13 slučajeva. Kada je na početku serije bilo 1:1, šanse su im rasle – prolazili su u 6 od 19 situacija.

U seriji protiv Dalasa pokazalo se da tim Doka Riversa ne može u kontinuitetu da “metla” protivnike u plej-ofu.

U drugoj utakmici u seriji protiv Nagetsa pokazalo se da se i tim Majkla Melouna pita, a sa druge strane za Jokića nije bilo rešenja.