(VIDEO) Nije mala stvar na početku napuniti koš ekipi Grega Popovića: Kako je u NBA debitovao Aleksej Pokuševski

0

Oklahoma Siti je na startu NBA predsezone, u prvoj pripremnoj utakmici protiv San Antonija igrala bez sedmorice igrača iz rotacije, što je dalo više prostora srpskom rukiju koji je ove godine izabran na draftu – da pokaže šta može.

I Aleksej Pokuševski – koji je važio za najveću enigmu ovogodišnjeg drafta, jer su procenjivali skauti da može da bude i novi Dirk Novicki i novi Darko Miličić – ovu prvu priliku je više nego iskoristio.

Pokuševski je za 22 minuta postigao 14 poena, uz 8 skokova i dve asistencije. Šutirao je za tri poena 4 od 8, a što je najvažnije pogađao je u važnim momentima kada je ekipa Grega Popovića stizala prednost Oklahome.

Na kraju je bilo 121-108 za Oklahomu, gde je najefikasniji bio još jedan ruki Teo Maledon sa 20 poena. Izveštaji sa utakmice zato nose naslov kako su Maledon i Pokuševski zasijali punim sjajem.

„Imam veliko poštovanje prema Alekseju. On ima samo 18 godina, to je ključna stvar koju treba da upamtimo u vezi sa njim. On je verovatno jedan od najmlađih igrača u čitavoj NBA, možda čak i najmlađi“, rekao je trener Oklahoma Siti Tandera Mark Degnolt.

„Pokuševski je jedan intrigantan mladi košarkaš koji svakim danom uči nove stvari i raste“, dodao je šef stručnog štaba OKC.