(VIDEO) “Ne priznajete genocid? Onda ćete ovaj intervju morati da radite sa nekim drugim”: Kako je Komšić prekinuo razgovor za Tanjug

0
EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK

(Beta) – Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prekinuo je današnji intervju za beogradsku novinsku agenciju Tanjug, jer je novinar negirao genocid u Srebrenici, objavio je sarajevski portal Kliks, a ubrzo se pojavio i video snimak tog događaja na društvenim mrežama.

Tema razgovora bila je aktuelna politička situacija u BiH i blokada državnih institucija koju je inicirao srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Komšić, hrvatski član Predsedništva, rekao je u jednom trenutku da “ne može da se pređe preko priče o formiranju Vojske Republike Srpske, kojoj je presuđeno za genocid”.

Sa konstatacijom novinara Tanjuga da su zločine činile sve strane Komšić se složio, ali uz napomenu da nisu sve strane počinile genocid.

Novinar je, kako se navodi, insistirao na tome da se u Srebrenici dogodio “strašan zločin”.

Komšić se suprotstavio tom stavu, rekavši da je reč o genocidu.

“Ne, to je genocid i to piše u presudi međunarodnog suda, to nije moj stav”, naveo je Komšić.

Potom je pitao novinara da li se slaže sa tom presudom međunarodnog suda.

Novinar Tanjuga je kazao da ne može da se složi da je u Srebrenici počinjen genocid, posle čega je Komšić napustio intervju.

“Onda ćete ovaj intervju morati da radite s nekim drugim”, rekao je Komšić.

“Uživajte u Sarajevu”, dodao je za kraj.