(VIDEO) “Ne brinem se ja za Bogija, on je već pokazao kakav je radnik”: Kako je protekao Bogdanovićev debi u dresu Atlante

0

NBA kuca na vrata, a dok se igraju prve utakmice predsezone u pozadini se čuje “ho-ho-ho”. U trenucima kada pandemija koronavirusa seiri nad našim životnim navikama koje su nestale, povratak NBA lige znači mnogo neprospavanih noći za sve koji vole američku košarku, ali i mnogo trenutaka za nezaborav.

Prva utakmica koju su odigrali Hoksi, odlazi u onu drugu fasciklu. Brzo će izabranici Lojda Pirsa moći da zaborave utakmicu koju su odigral protiv Orlanda, a koju je Medžik dobio rezultatom 116:112.

Isto bi bilo i da su u njoj pobedili.

Sa druge strane, ta je utakmica predstavljala debi Bogdana Bogdanovića u novom dresu.

Košarkaši Atalnta Hoksa odigrali su prvu utakmicu u predsezoni i to protiv Orlando Medžika.

On je za 23 minuta na parketu ubacio 9 poena, uz 4 skoka i 2 asistencije. Bogdan je šutnuo pet trojki i pogodio je jednu.

“Bogdan će brzo pronaći svoj ofanzivni balans”, rekao je trener Pirs. “Šutiraće, biće promašaja, ali će sve biti dobro. Bogi je već sada, za ovo kratko vreme, pokazao da je jedan od najvećih radnika koje imamo u ekipi a intenzitet kojim radi nakon što se završi trening je zapanjujuć. Sve će doći na svoje, potrebno je da se igrači naviknu jedni na druge”.

Ova utakmica pokazala je i kako će Atlanta pokušati da igra u novoj sezoni. Pored proširenog arsenala koji je Bogdanović doneo svojim šutem, a Galinari svojom sposobnošću da iznudi faulove, Atlanta Hoksi će igrati brzo u tranziciji.

Njihova ideja je da nakon dobre odbrane krenu da trče brzo u kontru i da Tre Jang u tim situacijama poput kvoterbeka daje duge pasove.

Sličnu stvar radi Denver već par sezona, ali je njihov kvoterbek centar, Nikola Jokić.

Uz agresivnost Hantera i Rediša u odbrani, ta će igra u tranziciji biti mnogo lakša.

Za Hokse je važno da se na teren posle gotovo pune godine pauze vratio i Klint Kapela, a naredni mečevi u predsezoni, kao i sam početak regularne sezone, poslužiće da Lojd Pirs sklopi kockice.

Na početku izgleda da je Bogdanović svojim radom kod trenera već zaslužio ulogu važne kockice u mozaiku.