(VIDEO) Najbolja četvrtina u Jokićevom životu i 4 “tajger zakucavanja” (a niko ne zna šta su to “tajger zakucavanja”)

0

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Njujork Nikse rezultatom 113:97, a trener Majkl Meloun nazvao je ovu pobedu “jednom od najvažnijih od početka sezone”.

Zbog kvaliteta protivnika, zbog nove povrede – ovoga puta P.J.Dozir za kog je pitanje kada će se vratiti na parket – i zbog toga što je Jokić ponovo držao javnu lekciju košarke.

U prvoj četvrtini ubacio je 24 poena (od 34 poena svog tima), duplo više od svih Niksa zajedno. To je njegova najbolja četvrtina u karijeri.

“Kada on igra ovako, nama ostaje da uživamo”, rekao je Majkl Porter Džunior na kraju meča. “Jednostavno mu dodamo loptu i pustimo ga da uradi svoj posao. Nema čoveka koji može da ga čuva 1 na 1. Ako on oseti potrebu da nas proigra na strani pomoći mi smo tu da pogodimo taj šut, ali uživamo”.

Jokić je utakmicu završio sa 32 poena, 12 skokova, 6 asistencija, 2 ukradene lopte 2 blokade i čak četiri zakucavanja.

Novinar Majk Singer objavio je na kraju meča da je Jokić svoja četiri zakucavanja nazvao “tajger zakucavanjima”.

“Nemam ideju šta su tajger zakucavanja”, tvitovao je Singer.

Spomenuti MPJ dobro je pratio Jokića sa 17 poena i to na poziciji beka šutera, a raspucao se i Ostin Rivers. On je u “slatkoj osveti” Niksima prosuo 25 poena u koš.

U timu Toma Tibodoa najefikasniji je bio Imanuel Kvikli sa 18 poena, a čak četiri igrača zabeležila su po 14 poena – Redži Bulok, Džulijus Rendl, RJ Baret i Derik Rouz.

Nagetsi, kako pišu na NBA.com, nastavljaju “borbu za treće mesto sa Klipersima”.