(VIDEO) Načelnik Gradske uprave u Nišu oteo telefon odborniku koji ga je snimao, on se zbog uznemirenosti javio Hitnoj pomoći

0
Foto: Printscreen / Niška inicijativa

Načelnik Gradske uprave u Nišu Ljubiša Janić oteo je telefon odborniku Niške inicijative Srđanu Noniću jutros na parkingu u dvorištu zgrade Skupštine grada Niša.

Na snimku uživo na Fejsbuk stranici ove odborničke grupe, vidi se Nonić kako nailazi na načelnika Janića, koga već duže vreme, tokom prijavljenih ličnih protesta ispred gradskih institucija, pokušava da sretne kako bi mu postavio pitanja na koja, inače, kaže
Nonić, načelnik ne odgovara.

Načelnik mu je udario telefon rekavši da će ga tužiti, posle čega je, kaže odbornik, telefon prestao da radi, a Nonić se zbog uznemirenosti javio lekarima Hitne pomoći, koji su, kaže, o svemu obavestili i policiju.

Posted by Niška Inicijativa on Уторак, 22. октобар 2019.

Načelnik je za N1 naveo da nije bilo nikakvog incidenta.

“Pomenuti odbornik je snimao moj razgovor sa grupom zaposlenih… Najdobronamernije sam ga zamolio da to ne radi. Toliko o tome”, rekao je on.

Srđan Nonić već više meseci posećuje gradske institucije za koje odbornička grupa koju zastupa i on lično smatraju da rade loše, a nije prvi put da pokušava da na radnom mestu pronađe načelnika svih gradskih službi Niša Ljubišu Janića.

Prekjuče ga je, dok je snimao hodnik ispred Janićevog kabineta izbacila policija koju je pozvao neko iz uprave grada, a poslednji incident će, najavljuje Nonić za N1, samo biti podstrek u “još jačoj kontroli lokalnih funkcionera”.

On dodaje da ne postoji zakon koji ga onemogućuje da “radi svoj posao i postavlja pitanja javnim funkcionerima”, te napominje da je zakon prekršen na njegovu štetu.