(VIDEO) “Muškarci vole žene s mesom na kostima. Budi veličina ‘nula’. Budi dupla nula…”: Žene na internetu šeruju video “Budi dama” sa Sintijom Nikson

1

“Budi dama, rekli su!” (“Be A Lady, They Said!”), video o tome kako je to biti žena, postao je viralan jer ga žene masovno dele na društvenim mrežama.

Kreiran je od strane „Girls, Girls, Girls” magazina za devojke i naglašava koliko su žene izložene pritisku svakog dana.

U video glumica Sintija Nikson izgovara poruku odnosno protest koji se sprovodi protiv ideala savršenstva koji je nametnut ženama, a koji je 2017. godine napisala Kamil Rejnvil, blogerka.

Slučajno ili ne, video je počeo masovno da se šeruje od juče kada je Harvi Vajnstin, filmski producent, osuđen za silovanje.

Ove reči izgovara Sintija Nikson glumica poznata po ulozi u seriji “Seks i grad” u videu:

“Budi dama, rekli su. Suknja ti je prekratka. Košulja ti je preduga. Pantalone su ti preuske. Ne pokazuj toliko kože. Pokrij se. Ostavi nešto mašti. Ne iskušavaj. Muškarci se ne mogu kontrolisati. Muškarci imaju potrebe. Izgledaj seksi. Izgledaj seksi. Ne budi tako provokativna. Vi to tražite.

Nosi crno. Nosi potpetice. Previše si obučena. Premalo si obučena. Izgledaš kao da si se opustila. Budi dama, rekli su. Ne budi previše debela. Ne budi previše mršava. Pojedi sve. Smršaj. Prestani da jedeš toliko. Ne jedi prebrzo. Naruči salatu. Ne jedi ugljene hidrate. Preskoči desert. Moraš da smršaš. Idi na dijetu. Bože, izgledaš kao kostur. Zašto jednostavno ne jedeš? Izgledaš izmučeno. Izgledaš bolesno. Muškarci vole žene s mesom na kostima. Budi veličina ‘nula’. Budi dupla nula. Ne budi ništa. Budi manje od ničega.

Budi dama, rekli su. Ukloni dlake sa tela. Izblajhaj ovo. Izblajhaj ono. Posvetli kožu. Prekrij ožiljke. Sakrij strije. Povećaj usne. Botoksiraj svoje bore. Zategni lice. Stisni trbuh. Podigni grudi. Izgledaj prirodno. Previše se trudiš. Izgledaš preterano. Muškarci ne vole devojke koje se previše trude.

Budi dama, rekli su. Nosi šminku. Istakni jagodice. Poravnaj kapke. Popuni svoje obrve. Produži trepavice. Oboji usne. Puder, rumenilo, bronzer, sjaj. Kosa ti je prekratka. Kosa ti je preduga. Ofarbaj kosu. Ne u plavo, to izgleda neprirodno. Izgledaj mlado. Staro je ružno. Muškarci ne vole ružno.

Budi dama, rekli su. Čuvaj se. Budi čista. Ne budi ku**a. Ne spavaj naokolo. Muškarci ne vole dr**e. Ne budi oprezna. Ne budi tako uskogruda. Smej se više. Ugodi ljudima. Budi iskusna. Budi seksipilna. Budi nevina. Budi prljava. Budi kul devojka. Ne budi poput ostalih devojaka. Budi dama, rekli su. Ne pričaj preglasno. Ne pričaj previše. Ne plaši se. Zašto si tako jadna? Ne budi kučka. Nemoj toliko da naređuješ. Ne budi tako emotivna. Ne plači. Ne viči. Ne psuj. Izdrži bol. Ne žali se. Složi mu odeću. Skuvaj mu večeru. Učini ga srećnim. To je ženski posao. Bićeš dobra žena jednog dana”.

1 KOMENTAR

Comments are closed.