(VIDEO) Ministar Šarčević odgurnuo novinaru mikrofon i nazvao ga “siledžijom”

3
Foto Screenshoot N1

Ministar prosvete Mladen Šarčević ponovo je verbalno napao novinare dok su ga pitali zbog čega se ni ministarstvo, ni rektorat Univerziteta u Nišu ne oglašava već skoro godinu dana o smeni troje dekana u tom gradu koji su kršili zakon, prenosi N1.

Novinarki Južnih vesti rekao je da je navalentna, a potom je gurao mikrofon N1 rekavši našem novinaru da je siledžija.

Ministar je zabranjivao snimanje, prethodno prekinuvši konferenciju.

Kako je javio reporter N1, sve se dogodilo uoči predstavljanja okvira za izradu “Strategije obrazovanja i vaspitanja do 2027. godine” za oblast predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja, u zgradi Univerziteta u Nišu.

Na insistiranje novinara da dobiju odgovor na pitanje o dekanima, Šarčević je rekao: “Dobili bi odgovor da ste normalni, a niste”.

Šarčević je pre toga negirao da je novinarima tih medija još prošle godine obećao odgovor o razrešenju tri dekana zbog korupcije.

“Nisam vam obećao i nemojte da budete ‘navalantni’ jer nećete dobiti odgovor nikad više”, rekao je Šarčević vidno iznerviran.

Nakon što su novinari nastavili da insistiraju na odgovoru, Šarčević je nastavio razgovor u istom tonu.

“Zašto mi gurate to (mikrofon) u oči? Sklonite to da ne budem ja siledžija. Sramota ljudi, gde ste to naučili”, izjavio je pre ulaska u salu Univerziteta.

3 KOMENTARA

  1. ““Nisam vam obećao i nemojte da budete ‘navalantni’ jer nećete dobiti odgovor nikad više”, rekao je Šarčević vidno iznerviran.” Да ли је потребан очигледнији пример да ови људи не служе оном народу који их је изабрао, већ сматрају да народ треба да служи њима,… и шта онда има више да га питају !

Comments are closed.