(VIDEO) Majkrosoft lansira prvi Android telefon, stiže “Surface Duo”: Nešto kao sklopivi tablet, koštaće skoro 1.400 dolara…

0

Majkrosoftov prvi Android telefon “Surface Duo” stiže desetog septembra, najavila je ta kompanija.

“Surface Duo” koštaće 1.399 dolara, koliko i kitnjasti iPhone 11 Max.

CNN se pitao – zašto?

Prvo, reč je o uređaju sa dva ekrana. Majkrosoft je opisao telefon kao “glavni novi faktor oblika”. U suštini, to je sklopivi tablet, koji je ujedno i telefon. Svaki od dva ekrana “Surface Duo” su displeji veličine 5,6 inči koji se prilikom rasklapanja kombinuju u ekran veličine 8,1 inči nalik tabletu. Ima jednu kameru koja podržava snimanje 4K videa.

Telefon može da se zatvori kao knjiga ili se potpuno otvori, pa izgleda kao dvostrani telefon. Takođe, super je tanak.

Drugo, Majkrosfot ga promoviše kao uređaj koji povećava produktivnost (“Duo”). Uostalom, reč je o brendu “Surface” koji kompanija koristi za “high-end” računare. Majkrosoft je naveo i da je optimizovao čitav “Office Suite” za Duo, pomažući ljudima da obavljaju video pozive, koji su sada veoma važni, i da svoj posao obavljaju u pokretu.

“Surface Duo” je prvi Android telefon kompanije Majkrosft, nakon što je prestala da forsira svoju liniju Windows telefona.

Inače, nekoliko sklopivih telefona već se plasiralo na tržište. U ponudi su Galaxy Fold i Galaxy 3 Flip. Kineske marke kao što su Huawei Mate X i Oppo Reno 10X Zoom su takođe na tržištu.