(VIDEO) Krivokapić se obratio naciji: “Prvi korak racionalizacija, borba protiv korupcije i teškog i organizovanog kriminala stabilne finansije, obrazovanje…”

0
Fotografija: Srđa Boljević, dnevni list Dan, Podgorica

Mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić zvanično je predstavio kandidate za ministre u novoj Vladi.

“Sedam je stubova na kojima počiva naša Vlade – pet su prepoznati kao elementi kojima se prepoznaje rad na prostorima EU. Prvi stub obuhvata zelenu ekonomiju, drugi digitalnu transformaciju, treći je regionalna saradnja i povezanost, četvrti je unapređenje konkurentnosti. Peti je socijalna zaštita, šesti je društveno jednake šanse, a sedmi je dobrota upravljanja, da krenemo u proces integracija ka EU. U tom delu opredelili smo se za 12 ministarstvava”, rekao je Krivokapić.

“Prilikom dosadašnjeg rada opredelili dmo se da prvi korak bude racionalizacija koja će dati odgovor na sve izazove koji su specifični za Crnu Goru. Da bismo to uradili mi smo napravili jedan specifičan model koji počiva na šemi koja podrazumeva da su u fundamentu četiri dela koja su vezana i odnose se na vladavinu prava i ono što najviše interesuje naše građane u tom delu će biti iskazana borba potiv korupcije i teškog i organizovanog kriminala. Drugi deo su finansije i ekonomija. Želimo da finansije budu stabilne a ekonomija tako održiva da vidimo boljitke svakim danom u svakom pogledu”, rekao je Krivokapić.

“Sledeći element koji mora da bude obrađen u okviru fundamenta je obrazovanje jer samo onaj koji ima znanje može biti na tržištu verifikiovan i vrednovan bez obzira da li je ovde ili van Crne Gore. U periodu kada je naše zdravlje ugroženo virusom koji ne zaobilazi ni Crnu Goru taj fundament je četvrta karakteristika koja predstavlja zdravlje”, kazao je mandatar u obraćanju putem video poruke, prenele su Vijesti.