(VIDEO) Koncert u doba korone i eksperiment u Barseloni: Brzi test kao karta za ulaz u dvoranu…

0
Pau Venteo / Zuma Press / Profimedia

U Barseloni je sinoć održan eksperimentalni koncert kojem je prisustvovalo 5.000 ljudi.

Dvorana je bila rasprodata, posetioci nisu bili u obavezi da drže međusobno odstojanje, ali su morali da nose zaštitne maske. Fanovi su plesali, grlili se i pevali, a organizatori očekuju da će eksperiment omogućiti priređivanje sličnih događaja koji će povratiti muzičku industriju u Španiji i šire.

Posetioci eksperimentalnog koncerta, koji je održan u dvorani Palau Sant Đordi u Barseloni, pre ulaska u halu morali su da se podvrgnu brzom antigenskom testu na koronavirus i merenju temperature, prenosi Rojters.

Maske su na koncertu španskog benda “Love of Lesbian” bile obavezne, ali posetioci nisu morali da drže međusobno odstojanje, pa se na snimcima vidi kako se ljudi grle, ljube i pevaju pesme sa bendom.

“Bilo je spektakularno. U svakom trenutku smo se osećali sigurno. Bili smo u prvom redu i ovaj koncert uživo je nešto što nam je jako nedostajalo”, rekao je Salvador (29), jedan od posetilaca koncerta.

Specijalnu poruku za fanove imala su i članovi grupe.

“Dobrodošli na jedan od najuzbudljivijih koncerata u našim životima”, rekao je na početku koncerta frontmen benda Santi Balmes. 

Vlada je odobrila koncert kao test za održavanje sličnih događaja u budućnosti.

“Biće im sigurnije u dvorani nego da šetaju ulicom”, rekao je jedan od organizatora kocnerta dan ranije.

Pre koncerta, posetioci su morali da se pregledaju i testiraju, a preglede je na tri lokacije u Barseloni obavilo 80 medicinskih sestara u punoj zaštitnoj opremi.

Do 12 časova, tri osobe od 2.400 testiranih imale su pozitivan rezultat na testu, dok je jedna osoba bila u kontaktu sa zaraženim”, rekao je dr Đozep Maria Libre, koji je nadgledao ovo specijalno testiranje na kovid-19.

Oni koji nisu mogli da prisustvuju koncertu zbog pozitivnog testa su dobili povraćaj novca.

Rezultate testova su svi dobili u roku od deset do petnaest minuta putem mobilne aplikacije. Test i maska su bili uključeni u cenu karte.