(VIDEO) Kako se ekipa italijanske televizije RAI zabavlja uz Konstraktu? “Attenzione – u ime zdravlja, biti zdrava…”

0
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ekipa italijanske televizije RAI koja je pratila Evroviziju očito se dobro zabavila uz nastup Konstrakte, predstavnice Srbije.

Na videu objavljenom na instagramu vide se Italijani kako plešu i pevaju uz Konstraktinu pesmu In corpore sano dok realizuju program.

Video je na instagram okačio Dučo Forcano, glavni reditelj prenosa finala Eurosonga iz Torina i jedan od najpoznatijih TV reditelja u Italiji.

Podsetimo, takmičari iz 25 zemalja u finalu 66. Pesme Evrovizije u Torinu pokušali su da dođu do trofeja za najbolju pesmu Evrope. Konstrakta, koja je nastupila pod rednim brojem 24, sa pesmom “In corpore sano” je završila na petom mestu.

Na kraju je pobedila Ukrajina, najviše zahvaljujući glasovima publike. Kaluš orkestra i Stefanija tako su bolje prošli od Velike Britanije, Španije i Švedske, koje su se našle između Ukrajine i Srbije.

Srbija je od žirija dobila svega 87 poena i bila 11. prema rasporedu nakon glasova žirija. Bodove je Srbija dobila iz petnaest zemalja.

Po 12 je osvojila od Hrvatske i Crne Gore, 10 iz Severne Makedonije, osam iz Australije, a sedam iz Finske. Po šest poena je osvojila iz Slovenije i Španije, pet iz Irske, po četiri iz Belgije, Švedske, Italije i sa Kipra. Portugalija je Srbiji, odnosno njihov žiri, dao tri poena, a Litvanija i Velika Britanija po jedan poen.

Kada su uračunati glasovi publike – pretvoreni proporcijom u 225 poena – Srbija je završila na visokom petom mestu.

Ukoliko bi se računali samo glasovi publike, Konstrakta bi zauzela četvrtu poziciju – iza Ukrajine (439 poena), Moldavije (239) i Španije (228).