(VIDEO) Vladika Jovan Ćulibrk skočio padobranom u čast ustoličenja episkopa Metodija

0
screenshot/DAN

U čast ustoličenja vladike budimljansko-nikšićkog Metodija i dolaska patrijarha Porfirija u Crnu Goru, vladika slavonski Jovan Ćulibrk pdobranom je sleteo kod manastira Đurđevi stupovi, pokazao je video snimak koji je sinoć objavljen.

Mediji navode da je sa njim skočio i pukovnik u penziji Nenad Kuzmanović i da je on nosio srpsku zastavu koja se vidi na snimku.

Poznato je od ranije da je vladika Jovan je­dan je od dvo­ji­ce epi­sko­pa SPC ko­ji su pri­pad­ni­ci 63. pa­do­bran­ske bri­ga­de. Osim njega, to je i vladika timočki Ilarion.

Vladika Jovan ima više od 350 pa­do­bran­skih sko­ko­va.

Svestranost vladike Jovana ne ogleda se samo u padobranskim skokovima, poznat je i po radovima i tesktovima koje je pisao o savremenoj muzici, kao i po pokretanju radija Svetioga. Inače, vladika Jovan važi za najboljeg poznavaoca Holokausta u SPC, a na tu te­mu je od­bra­nio ma­gi­star­ski rad u Je­ru­sa­li­mu, gde je bo­ra­vio osam go­di­na.

Takođe radi na istraživanju jasenovačkih zločina.

Vladika Metodije biće danas ustoličen kao novi episkop budimljansko-nikšićki, mesto koje je ostalo upražnjeno kada je za novog mitropolita crnogorsko-primorskog izabran vladika Joanikije Mićović.