(VIDEO) Kadeti Policijske akademije u Zagrebu igrali užičko kolo: MUP Hrvatske smatra da “nije primereno”, pokrenuti disciplinski postupci…

0
Printscreen/YouTube/CROPIX

Načelnica Policijske akademije u Zagrebu podneće zahtev za pokretanje disciplinskog postupka protiv nekoliko rukovodilaca Policijske škole “Josip Jović” zbog objavljenog video zapisa na kom kadeti plešu užičko kolo, dok je kadetkinja koja je inicirala snimanje i objavu isključena iz policijske škole, preneo je Jutranji list.

Policijska akademija u Zagrebu je u ponedeljak saopštila da će načelnica pokrenuti disciplinski postupak protiv rukovodilca klasa, šefa smene i dvoje rukovodilaca policijske škole zbog snimka koji je nastao 15. jula u zgradi Policijske akademije u kasnim večernjim časovima, kada je na snazi bilo povečerje i vreme za spavanje unutar Akademije.

Policijska akademija je pojasnila da su odgovorne osobe policijske škole dozvolile polaznicima produženo slobodno vreme za druženje do ponoći, umesto standradnih 22.00, zbog činjenice da su polaznici završili desetonedeljnu fizičku nastavu tokom koje, zbog suzbijanja zaraze koronavirusa, nisu napuštali krug škole.

“Tokom navedenog vremena nekoliko polaznika koji se nalaze u ovom ciklusu fizičke nastave su na otvorenom prostoru kruga škole slušali muziku i plesali. Ali, za vreme njihovog druženja, rukovodioci su morali da nadziru aktivnosti, kako bi ponašanje polaznika bilo primereno, i ne u suprotnosti, odredbama Statuta policijske škole Josip Jović, a što su prema do sada utvrđenom, propustili da učine”, saopštili su iz Policijske škole.

Policijska akademija dodaje da je snimanje i objavu video zapisa inicirala 19-godišnja kadetkinja, čime je “nedvosmisleno prekršila važeće pravne propise Policijske škole, te je nanela štetu ugledu Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske”.

“Zbog navedenog je isključena iz policijske škole, dok će se i prema ostalim polaznicima biti izrečene odgovarajuće kazne”, dodaje se u saopštenju Policijska akademije u Zagrebu.