(VIDEO) Jokić teži protivnik i od snežne oluje: Denver umalo ispustio prednost protiv Indijane, pa je počistio na kraju

0

“Na početku sam namerno zgazio gas do daske da vidim koliko su umorni. Želeo sam da ih bacim na pete, da odmah po početku utakmice budu u defanzivnom stavu i uspeo sam”, rekao je Barton nakon pobede Denver Nagetsa protiv Indijana Pejsersa. Zbog snežne oluje u Koloradu, tim Indijane je jedva sleteo na aerodrom, a zatim se jedve i prebacio do hale, pa je meč pomeren za sat vremena.

Nagetsi su to iskoristili i bolje otvorili meč, ali je malo pomalo njihova negativna crta iz ove sezone dolazila do izražaja da bi se u trećoj četvrtini očigledno očitovala.

“Naša odbrana je bila kao neka loša šala. Užasno smo se branili, posebno u trećoj četvrtini i znali smo da je potreban dodatni napor da bismo ostvarili pobedu”, rekao je Meloun posle meča.

Istina je da njegov tim i protiv umornog rivala, koji samo što se nije zagrevao za utakmicu u avionu, ne može da odigra u kontinuitetu dobro, naročito u defanzivi. Primili su 35 poena, uz 61 odsto iz igre u šutu rivala.

A onda su na početku četvrte četvrtine opet zategli odbranu, Pejsersi nisu dali koš oko pet minuta i utakmica je završena. Na kraju su Nagetsi poslednju deonicu dobili rezultatom 35:14.

I naravno, najbolji pojedinac u timu Majkla Melouna bio je Nikola Jokić koji je ostvario svoj 35. dabl-dabl od početka sezone. Povezao je 32 poena i 14 skokova i uvek bio pouzdano rešenje, čak i onda kada je Nagetsima iz ruku klizalo ono što nikako ne bi smelo.

Jokić je i uputio 25 šuteva ka košu rivala, što znači da mu se sinoć baš igralo. Uz pratnju MPJ-a i Bartona sa po 20 poena, Nagetsi su došli do skora 23-16.