(VIDEO) Jako nevreme pogodilo Srbiju: Bujice u Novom Sadu, velike padavine u Beogradu, grad na Kopaoniku…

0
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Snažno nevreme pogodilo je Novi Sad. Vetar je lomio stabla, a u pojedinim delovima grada su stvorene bujice. Jak pljusak u Beogradu. Grad pogodio Kopaonik i Zlatibor. Kratkotrajan pljusak zahvatio je užički kraj. Jaka kiša, vetar i grmljavina u Kraljevu.

U Beogradu, zbog količine padavina za kratko vreme, pojedine gradske saobraćajnice su pod vodom. U Zemunu, u Ugrinovačkoj ulici, blokiran je saobraćaj, jer je usled oluje drvo palo na put. U nevremenu, koje je oko 12 časova zahvatilo Novi Sad, jak olujni vetar polomio je stablo u Ulici Bate Brkića, koje je uništilo jedan automobil, ali niko nije povređen, piše RTS.

Grana stabla oštetila je i ogradu Gimnazije “Isidora Sekulić”. Pljusak sa grmljavinom, potrajao je pola sata, otežavajući saobraćaj u Petrovaradinu, Sremskim Karlovcima, Bukovcu. Ekipe Gradskog zelenila su odmah izašle na teren.

“Imali smo blizu 20 intervencija u gradu, bilo je lomljenja grana i nekoliko stabala se obrušilo pod naletom vetra. Naše ekipe su na terenu. Problema je bilo na Novom Naselju, Sremskoj Kamenici, Petrovaradinu, Grbavici… Povređenih osoba nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta na nekoliko automobila”, rekla je Jelena Prica, portparol Gradskog zelenila.

U pojedinim delovima grada, na ulicama su stvorene bujice, jer kanalizacija nije mogla da primi toliko vode.

I Kopaonik i Zlatibor je pogodilo snažno nevreme, praćeno gradom, a kratkotrajan pljusak zahvatio je popodne užički kraj. Sitan grad padao je nekoliko minuta u Bajinoj Bašti i gornjem delu užičkog sela Buar.

Olujno nevreme zahvatilo je i Kraljevo. Jaka kiša i vetar, praćeni grmljavinom, trajali su oko 45 minuta. Zbog velike količine padavina u kratkom vremenskom periodu pojedine ulice su bile pod vodom, jer kanalizacija nije uspela da prihvati toliku količinu vode.

Dok je Šabac samo osvežila kiša, u Dragojevcu, u opštini Vladimirci petnaestak minuta padao je grad. Oštećeni su usevi i zasadi koji se nalaze u donjem delu sela, pored reke Save. 

U Sremu je za pola sata palo oko 25 litara kiše po metru kvadratnom.

RHMZ je ranije danas izdao upozorenje na jake pljuskove sa gradom, olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 milimetara za kratko vreme, u Bačkoj, Sremu, na severu Banata, kao i u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije posle podne i uveče.